Smrtonosne poplave u Bugarskoj i Turskoj, dvoje mrtvih, petero nestalih

Autor:

Foto: Unsplash(ilustracija)

Oluje na bugarskoj južnoj obali Crnog Mora odnijele su dva života, a na zapadu Turske petero ljudi je nestalo u poplavama. 

Poginule su dvije osobe, a još tri osobe smatraju se nestalima, izvijestio je u utorak bugarski televizijski kanal bTV pozivajući se na vlasti.

Mnogi hoteli i kuće poplavljeni su u utorak nakon obilnih kiša, izvijestili su bugarski mediji.

Dužnosnici u gradu Carevom proglasili su izvanredno stanje nakon što se rijeka Veleka izlila iz korita.

Poplavljene su ceste, neke mostove je odnijela poplava i nekoliko odmarališta je odsječeno, prema izvješćima.

U ljetovalištu Sinemorec prekinuta je opskrba strujom, a manje selo Kosti evakuirano je. Vlasti u Carevom pozvale su ljude da se premjeste na više terene gdje god je to moguće.

Petero nestalih u Turskoj 

Nakon obilnih kiša i poplava na zapadu Turske petero je nestalih, među njima i dijete, izvijestila je državna novinska agencija Anadolija.

Poplave su odnijele i bungalove u odmaralištu u zapadnoj pokrajini Kirklareli blizu granica s Grčkom i Bugarskom.

Obilne kiše pogodile su u ponedjeljak i grad Muğlu u jugozapadnoj Turskoj, a munje su uzrokovale požare na 36 lokacija, objavila je Anadolija.

Agencija za upravljanje katastrofama AFAD prognozirala je oluje na zapadu i jugozapadu zemlje, upozoravajući na bujične poplave, udare munja i snažne vjetrove.

Tursku je sredinom kolovoza pogodio toplinski val. Temperature na istoku i dalje su iznad normalnih vrijednosti za ovo doba godine, dok se drugdje vrijeme stabiliziralo, priopćila je meteorološka služba.

OZNAKE: Turska, poplave, Bugarska

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.