Prometnu nesreću u kojoj je u utorak oko 6,30 sati na cesti Hercegovac – Veliki Zdenci poginuo biciklist skrivio je 21-godišnji vozač osobnog automobila alfa romea bjelovarskih registarskih oznaka, izvijestila je bjelovarska policija poslijepodne, nakon obavljenog očevida.

Prometna nesreća dogodila se zato što mladi vozač nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Zbog neprilagođene brzine noću po mokrom kolniku, prednjim dijelom automobila udario je 59-godišnjeg biciklista koji se kolnikom kretao uz desni rub u istome smjeru. Policija je podsjetila da biciklist nije nosio reflektirajući prsluk ni odjeću.

Vozač bicikla J.F. s prijavljenim prebivalištem u Velikoj Barni na mjestu je poginuo, a on je prva ovogodišnja žrtva na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Očevid je na mjestu nesreće vodila zamjenica općinske državne odvjetnice u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika, a po njezinu nalogu u srijedu će se obaviti obdukcija.

Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega slijedi kaznena prijava.

Komentiraj

FOTO:HINA/Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.