‘SMIJU NAM SE’ Milanović objavio fotografiju HDZ-ovaca: Plenković ne može pobjeći od odgovornosti

Autor:

11.04.2024., Zagreb - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oruzanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanovic dao je izjavu medijima  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u četvrtak se oglasio na Facebooku i napao Andreja Plenkovića i HDZ. Prozvao ih je za pljačku Ine i HEP-a, a objavio je i fotografiju na kojoj zagrljeni sjede Tomislav Tolušić, Goran Marić i Tomislav Ćorić, a s njima su i Oleg Butković te Josipa Rimac.

“Istraga DORH-a o izvlačenju 139 milijuna eura iz Ine stala je, to svi znamo, na direktoru Sektora nabave plina, stanovitom Škugoru. A mene zanima što je s njegovim nalogodavcima, onima koji su inzistirali da se Škugora postavi na to mjesto. Postoje svjedoci koji znaju da je bivši Plenkovićev ministar Tomislav Ćorić osobno pritiskao i tražio od predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da se Škugora pod svaku cijenu ugura u Sektor nabave plina i da je to tražio po osobnom nalogu Andreja Plenkovića.

STIGLE NOVE PORUKE Josipa Rimac nakon sastanka sa šefom suda znala da će dobiti žalbu

Dakle, Plenković i Ćorić tražili su da se Škugora postavi baš na mjesto s kojega se može krasti plin za sebe i svoje nalogodavce. Kao što je Plenković, ne zaboravimo, naredio HEP-u da plin kupuje po 47 eura i onda prodaje po jedan cent. Tako da oni zarađuju, a svi hrvatski ljudi plaćaju gubitke HEP-a. Ali, DORH očito sada ne zanimaju svjedoci koji znaju istinu o toj pljački Ine. Državno tužiteljstvo se bavi izvršiteljima krađe, a za nalogodavce krađe nikoga ništa ne pita.

Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za tu otimačinu jer će DORH početi raditi svoj posao čim maknemo njihovog dečka Turudića. Pljačka Ine i HEP-a pokazuje kako Plenković poštuje hrvatski Ustav i zakone i usput skupa sa svojim stranačkim jatacima prave budale od svih nas i smiju nam se u lice”, napisao je Milanović.

OBRISAO POD BUTKOVIĆEM Milanović o ostavci: ‘Trebamo vjerovati lažovu nakon njegovih konzultacija s kravom?’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Robert Knezevic

prije 2 mjeseca

A zašto sad niko ne prijavi predsjednika upravnog suda u Splitu Čovića za zloporabu položaja i ovlasti jer su ove poruke dokaz bilo bi normalno da ga DORH ispita a i da se izuzmu dokazi iz informatike suda da joj je poslao presudu prije objave Sad bi novinari morali to pitati DORH A zašto ne pitaju nego samo filozofiraju općenito. Zato jer je većina novinara u istoj kaljuži s njima pa vidite i te poruke sa urednicom večernjeg lista su dokaz.