Službe i dalje prikupljaju podatke o stravičnom zločinu u Zagrebu, otac u ponedjeljak izlazi iz bolnice

Policija, psihijatri i socijalni radnici još prikupljaju informacije o strašnom zločinu u zagrebačkom naselju Mlinovi gdje je u subotu otac ubio troje vlastite djece i pokušao počiniti samoubojstvo.  Prema informacijama koje je HRT dobio iz bolnice o njegovom stanju, on je stabilno.

Nalazi se još uvijek na jedinici intenzivnog liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuva policija. Tako će biti do kraja liječenja. Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se u ponedjeljak, nakon čega slijedi daljnja procedura. Iako se iz nekih medijskih napisa dalo naslutiti kako je u subotu dao iskaz, HRT doznaje da se to još nije dogodilo, javila je Nikolina Ćosić za Dnevnik HTV-a.  Nakon što da iskaz, muškarac će biti doveden pred istražnog suca, a nakon toga na potezu je Županijsko odvjetništvo.

Osim medicinskih uzoraka koje su u bolnici uzimali liječnici, medicinske uzorke za svoj laboratorij izuzela je i policija jer se jedino ti uzorci kasnije na sudu smatraju relevantnima. Oni će pokazati eventualnu prisutnost psihofarmaka ili nekakvih drugih supstanci u njegovoj krvi.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva. Inače, kazna za teško ubojstvo u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina, no kako se radi o višestrukom teškom ubojstvu, ta kazna bi mogla ići do 50 godina zatvora.

Komentiraj