Mišel Jakšić za Radio Nacional: Ovo što danas imamo je apsolutna farsa

Autor:

22.04.2021., Koprivnica - Misel Jaksic, gradonacelnik Koprivnice.

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

U Saboru se u srijedu vodila burna rasprava o imenovanju Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske. Ova odluka je izazvala salvu negativnih reakcija – kako među opozicijom, tako i među novinarima koji su jučer na Markovu trgu u Zagrebu i ispred HNK u Splitu prosvjedovali protiv Zakona opasnih namjera – odnosno lex AP, prema kojem bi curenje informacija u medije trebalo postati kazneno djelo.

Vlada je Turudića predložila između četiri kandidata uz objašnjenje da je, od pristiglih programa za tu zahtjevnu dužnost, njegov bio najkvalitetniji. Očekuje se da će Turudić biti potvrđen u Hrvatskom saboru sljedeći petak, a za njegovo izglasavanje potrebna je samo obična većina. Turudićev izbor kritizira i Mostovac Nikola Grmoja koji kaže da će nakon tog izbora u DORH-u ostati sve po starom, a propituje i tvrdnje da se radi o neovisnom tijelu.

U eteru Radio Nacionala gostuje Mišel Jakšić, predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe i gradonačelnik Koprivnice.

Imaju sigurnu većinu za imenovanje Ivana Turudića jer, poznajvaući dosadašnji modus operandi Andreja Plenkovića i onih koji ga podržavaju svo ovo vrijeme, bilo je i puno težih odluka, ali su za svoje stolice bili spremni zažmiriti i začepiti nos i dići ruku.

Pupovac ne diže ruku jer je očito našao zanimljivu i kvalitetnu koegzistenciju s HDZ-om i Andrejem Plenkovićem jer slušajući njegove rasprave imaš dojam da je to taj trenutak kada će srušiti vladajuću većinu do posljednjih jedan posto rasprave kada promijeni sve što je rekao i doda ”ali ipak je najbolje da to bude sigurno, stabilno, HDZ-ovski”.

Ovo što danas imamo je apsolutna farsa i nije ništa drugo nego da bi Andrej Plenković mogao pokazati svojim šefovima u Bruxellesu – evo vidite kako ja to rješavam i kako smo mi zapravo dobri i demokratični

Zoran Milanović je imenovao kao što je i Jadranka Kosor i Sanader i svi prije. Ako nismo spremni napraviti iskorak da glavnog državnog odvjetnika ne izglasavamo dvotrećinskom većinom onda je bolje da premijer direktno imenuje kandidata pa onda on snosi odgovornost. Mi smo imali privid procesa koji je totalna farsa.

Cijelo gostovanje poslušajte u nastavku:

OZNAKE: mišel jakšić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.