Ahmetović za Radio Nacional: Pupovac je izdao građane koji ga biraju, bolje bih ih ja zastupala

Autor:

07.10.2022., Zagreb - Mirela Ahmetovic, saborska zastupnica SDPa. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

‘Vruće’ teme na ‘vrućem stolcu’ kod Zrinke Vrabec-Mojzeš komentirala je Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a.

Komentirala je, između ostalog, izbor Ivana Turudića kao novog glavnog državnog odvjetnika, reakcije predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Gošća emisije ‘Na vrućem stolcu’ Radio Nacionala bila je Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja, zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru, potpredsjednica je Odbora za informiranje, informatizaciju i medije , članica  Odbora za ravnopravnost, spolova , Odbora za zaštitu okoliša i prirode  i članica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Komentirala je odnos sa šefom stranke Peđom Grbinom, kome je bila protukandidatkinja. “Meni je uvijek žao da ne pobjeđujem tamo gdje igram. Nisam čovjek koji lagano podnosi poraz, pa tako ni ovaj. Ali danas sam zadovoljna što s aktualnim predsjednikom imam vrlo korektan odnos. Štoviše, može se reći da sam mu ja jedna od onih desnih ruka koje mora imati. Mnogi razgovori između nas uspješno teku.”

Osvrnula se i na novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Kazala je kako nije iznenađena što ga je Sabor potvrdio. “Ništa čudno. Kao i uvijek do sada, u proteklih osam godina mandata Andreja Plenkovića, nikad se demokracija nije manifestirala u parlamentu. Ono što je Plenković odlučio, to je bilo usvojeno bez obzira na posljedice po građane. Plenković je parlament i parlamentarnu većinu sveo na jedno veliko ništa. Ono što mene grozi jest da su se za ovakvu kriminalnu odluku odlučili i predstavnici manjina. Sam gospodin Pupovac i njegovi suradnici podržavaju imenovanje Turudića iako je sam Pupovac bio kritičan prema njemu.”

Kazala je i da Pupovac ne radi u interesu svog glasačkog tijela. “Ja ću se usuditi reći, Milorad Pupovac je ovime izdao građane koji ga biraju, tj. građane srpske nacionalnosti. Uvjerena sam da ja, kao predstavnica hrvatskog naroda, koju nisu isključivo birali građani srpske nacionalnosti, mogu, ali i hoću, bolje predstavljati njihove interese od Pupovca.”

Cijelo gostovanje poslušajte ili pogledajte u nastavku:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.