SLUČAJ ULJANIK Trojica uhićenih branit će se sa slobode

Autor:

27.03.2019., Rijeka - Policija dovodi uhicene u akciji Uljanik na ispitivanje u prostorije Zupanijsokg drzavnog odvjetnistva. Veljko Grbac. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci su u srijedu poslijepodne ispitana dvanaestorica uhićenika nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv devetorice okrivljenika, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od kojih protiv petorice i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

N1 u četvrtak doznaje kako će se trojica uhićenih braniti sa slobode. Riječ je o direktoru Uljanik Pomorstva za usluge Elvisu Pahljini, bivšem direktoru Uljanik Brodogradilišta Eduardu Milovanu, direktoru Uljanik Shipmanagmenta Darku Šorcu.

Većina uhićenika u srijedu se na ispitivanju branila šutnjom.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako se osnovano sumnja da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017. godine na štetu jednog trgovačkog društva iz Rijeke i jednog iz Pule te državnog proračuna. Materijalna šteta procjenjuje na više od 1,2 milijarde kuna.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.