Slovenija podržala uključivanje Rumunjske u OECD i Schengen

Pixabay

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kazao je u ponedjeljak u Bukureštu da njegova zemlja snažno podržava uključenje Rumunjske u Schengensku zonu i Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD).

“Želimo da Rumunjska što prije postane dio Schengenske zone i mislimo da za to ispunjava sve uvjete”, kazao je Cerar u ponedjeljak u Bukureštu, na zajedničkoj konferenciji za novinare s rumunjskim ministrom vanjskih poslova Teodorom Melescanuom.

Slovenija isto tako snažno podržava učlanjenje Rumunjske u OECD, kazao je Erjavec, dodavši da je o proširenju OECD-a nedavno razgovarao s glavnim tajnikom te organizacije Angelom Gurriom i da su se složili kako je Rumunjska najbolji kandidat u sljedećem krugu proširenja te organizacije.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je Erjavec u Bukureštu boravio u službenom posjetu povodom 25. obljetnice međusobnog priznanja te 10. obljetnice otvaranja slovenskog veleposlanstva u Rumunjskoj.

U razgovorima slovenskog ministra i rumunjskih dužnosnika govorilo se o mogućnostima za jačanje prijateljskih bilateralnih političkih odnosa i jačanje gospodarske suradnje te o aktualnim pitanjima Europske unije, zapadnog Balkana, istočnog partnerstva te o suradnji u okviru međunarodnih organizacija, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju za javnost.

Komentiraj