Slavni francuski redatelj tvrdi da mu je Tarantino maznuo ideju o umirovljenju nakon 10. filma

Autor:

Francouzský režisér Luc Besson, který v Praze představí svůj film DogMan, poskytl rozhovor České tiskové kanceláři (ČTK), 29. listopadu 2023, Praha.,Image: 825288086, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vondrouš Roman / ČTK / Profimedia

Vondrouš Roman / ČTK / Profimedia

Novi film Quentina Tarantina „The Movie Critic“ trebao bi biti i njegov posljednji jer slavni redatelj već dugo vremena govori kako mu je želja da se umirovi nakon što snimi 10. film. Međutim, sada se oglasio francuski redatelj Luc Besson koji je gostovao u podcastu The Discourse gdje je rekao kako je upravo on dao Tarantinu ideju da se umirovi nakon 10 filmova.
Naime, Besson je kazao kako je on svojedobno rekao Tarantinu da mu je plan bio povući se nakon što snimi deset filmova. Besson se nije držao tog plana, prošle godine premijerno je prikazan film „DogMan“, njegov 21. u karijeri.

„Zabavno je to što sam ja to, prije dugo vremena, rekao Tarantinu. Dakle, kopirao me. Ja sam bio iskren kada sam mu to rekao. Rekao sam mu to nakon što sam snimio šest ili sedam filmova. To je bio moj način da se koncentriram i kažem ‘Ako imam samo 10 metaka, moram biti oprezan s posljednja tri’“, rekao je Besson objašnjavajući da je do te ideje došao nakon što mu je nuđena režija nekoliko vrlo lukrativnih filmova koje je on smatrao kreativno ograničavajućima.

„U to vrijeme u Hollywoodu mnogi su mi prilazili i nudili scenarije za projekte koji nisu bili loši, ali se radilo o filmskim nastavcima. I nudili su mi puno novaca. Nisam to htio. Želio sam ostati svoj, ostati čist. Trebao sam naći način da odolim tim ponudama. Našao sam ga tako što sam rekao ‘Planiram snimiti 10 filmova pa ako imam još samo dva, onda ne mogu prihvatiti te ponude. Moram snimiti ono što ja želim’“.
Besson trenutno snima novi film „Dracula: A Love Tale“ u kojem će glavne uloge imati Christoph Waltz i Caleb Landry Jones. Ujedno je najavio skoro umirovljenje.

„Možda bi trebao snimiti još jedan ili dva filma jer još uvijek imam mnogo toga za reći. Sada vam mogu reži da ću snimiti još tri filma nakon čega prestajem. Dakle, nakon Drakule preostaju mi još dva, poslije vas više neću gnjaviti“.

Što se tiče Tarantina, njegov film „The Movie Critic“ odvijat će se u 1977. godini te će u središtu priče biti cinični filmski kritičar koji piše za porno magazin. Navodno će glavnu ulogu imati Brad Pitt.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.