Slatinska banka – mala uspješna banka bliska klijentima i poljoprivredi koja stvara specifične proizvode i usluge

Autor:

Photo: Slatinska banka

Trideset godina bankarske tradicije

Od samih početaka poslovanja, Slatinska banka naglasak je stavljala na posvećenost klijentu, osobito klijentima vezanima uz poljoprivredu. Povjerenje u stručnjake, kreiranje specifičnih proizvoda i kvalitetna usluga presudan su faktor za svakog građanina u odabiru banke. Slatinska banka, kao mala banka s fokusom na ova tri čimbenika, čini ključnu razliku na hrvatskom tržištu te ravnopravno svojom fleksibilnom uslugom, proizvodima skrojenim po mjeri, individualnim potrebama te osobnom pristupu svakom klijentu već godinama
uspješno konkurira i većim bankama na tržištu.

Jedina banka sa sjedištem u Slavoniji i važnost potpore poljoprivredi

Kao jedna od rijetkih domaćih banaka, Slatinska banka ove godine obilježava trideset godina uspješnog poslovanja i treće desetljeće s ponosom dočekuje kao jedina financijska institucija sa sjedištem u Virovitičko-podravskoj županiji. Kao relevantan poslovni subjekt na području Slavonije, Slatinska banka kontinuirano prati potrebe malih i srednjih poduzetnika i njihovih projekata te investicija osobito u poljoprivredi, čime doprinosi važnosti proizvodnje hrane u Hrvatskoj.

Isto tako, Slatinska banka sudjeluje u promicanju poduzetništva podržavajući gospodarske i poljoprivredne sajmove, razvija poduzetnički potencijal podupiranjem poduzetničkih projekata te redovito, kao odgovoran član zajednice u kojoj posluje, podupire aktivnosti udruga i organizacija civilnog društva, sportskih klubova, turističkih zajednica i lokalnih samouprava.

Posebnost Slatinske banke je i njena dugogodišnja podrška građanima, posebice na području Slavonije gdje je locirano deset od ukupno petnaest poslovnica. Mreža poslovnica obuhvaća područje od Osijeka, Slavonskog Broda, Koprivnice pa sve do Zagreba, a odnedavno je otvorena i poslovnica u Splitu čime banka sada pokriva cijelo tržište.

Razvoj i privlačenje tima stručnjaka ključ za zadovoljne klijente i poslovni rast Od svog osnutka, Slatinska banka kontinuirano je posvećena razvoju vlastitih stručnjaka kako bi svojim klijentima u svakom trenutku mogla pružiti najbolju podršku i bankarske proizvode najviše kvalitete. U Slatinskoj banci su izuzetno zadovoljni činjenicom da su u posljednjih pet godina u zagrebačkom uredu privukli najbolje stručnjake iz centrala najvećih banaka na tržištu koji rade u različitim sektorima čime su stvorili tim koji je spreman uspješno upravljati
bankom u svim okolnostima.

Predsjednik Uprave Andrej Kopilaš na čelu je upravljačkog tima zajedno s članovima Uprave Oliverom Klesingerom i Marinom Prskalom.

Predsjednik Uprave Andrej Kopilaš već pet godina uspješno vodi Slatinsku banku. Photo: Slatinska banka

Stabilan rast

Posljednjih godina Slatinska banka bilježi stabilan rast, a 2021. godine ostvarila je povećanje neto prihoda od fantastičnih 15 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, neto kamatni prihodi kao glavni generator prihoda banke i u ovoj godini bilježe rekordna ostvarenja od početka poslovanja banke čime su stvorili temelje za ozbiljnije investicije u IT sektor, internu efikasnost i snažniji rast.

Jačanje i ulaganje u ljudske potencijale glavni je cilj i element sveukupnog poslovnog restrukturiranja Slatinske banke. „Uz pozitivan trend poslovanja i stabilnost neophodno je kontinuirano razvijati ljudske potencijale kako b

i se i u nadolazećem razdoblju uspješno prilagodili svim novim izazovima, ali i nastavili graditi partnerski odnos i uzajamno povjerenje s našim klijentima.

Profesionalnim, jasno strukturiranim i zadovoljnim timom želimo pružiti kvalitetnu uslugu po mjeri klijenata. Također želimo pratiti naše klijente na putu do ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. Naš je najvažniji cilj u konačnici zajednički doprinijeti razvoju okruženja u kojem djelujemo i živimo“, ističe Andrej Kopilaš, predsjednik Uprave Slatinske banke.

Proizvodi razvijeni prema potrebama klijenata

Bankarsko tržište posljednjih nekoliko godina bilježilo je povijesno niske kamatne stope. No aktualna događanja na financijskim tržištima donose drukčije prognoze, ali usprkos globalnim izvanrednim okolnostima tijekom posljednje dvije godine, hrvatsko bankarsko tržište je ipak stabilno i otpornije nego prije, te s prihvaćanjem eura kao domaće valute u Slatinskoj banci očekuju veću otpornost na nadolazeću krizu nego u zemljama i tržištima u okruženju.

„U svojim poslovnim centrima u Slatini, Osijeku, Rijeci i Zagrebu razvili smo paletu pristupačnih proizvoda i usluga koje su prilagođene potrebama građana, kako fizičkim osobama, tako i poslovnim subjektima“, navodi Andrej Kopilaš, predsjednik Uprave Slatinske banke.

Dodatno ističe kako sukladno današnjim potrebama tržišta, Slatinska banka aktivno prilagođava svoje poslovanje trendovima te omogućava i online komunikaciju s klijentima u vidu usluge digitalnog bankarstva, za koju je zainteresirano svakim danom sve veći broj korisnika, čime se smanjuje potreba za dostavljanjem fizičke dokumentacije, a ujedno time se pojednostavljuju procesi i smanjuju negativni ekološki učinci. Klijenti banke to itekako prepoznaju i podržavaju.

Slatinska banka – hrvatska banka koja prepoznaje važnost proizvodnje hrane u Hrvatskoj

Posebnu pažnju u poslovanju Slatinska banka posvećuje poljoprivrednicima za koje je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom razvila prilagođene kreditne programe poput kredita za sjetvu uz subvenciju Virovitočko-podravske županije uz pomoć kojeg do kraja listopada ove godine poljoprivrednici s područja te županije mogu kupiti repromaterijal bez dodatnih troškova, uz mogućnost da im županija preuzme otplatu kamate na kredit.

Osim kredita za sjetvu, Slatinska banka poljoprivrednicima može ponuditi i kreditiranje različitih vrsta investicija, primjerice, kredite za financiranje EU projekata pri čemu prati cjelokupnu investiciju s omogućenim sukcesivnim i prijevremenim povratom kredita, bez dodatnih troškova te program za kreditiranje sjetve uz potporu Ministarstva poljoprivrede za poljoprivrednu proizvodnju.

Najveći broj poslovnica i financijskih stručnjaka Slatinske banke lociran je u županijama koje su i glavni nositelji proizvodnje hrane u Hrvatskoj. Podrškom malim i srednjevelikim poljoprivrednim subjektima na tom području Slatinska banka doprinosi cilju konkurentne i održive nacionalne poljoprivrede.

OZNAKE: Slatinska banka

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.