‘Slalom’ po gradu: Mladić bježao policiji pa zaradio kaznu od 118 tisuća kuna

Zagrebačka policija u subotu je oko 23 sata imala pune ruke posla nakon što su tijekom redovne kontrole pokušali zaustaviti vozilo bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak, koji je zatim ugasio svjetla na vozilu i dao se u bijeg.

Policija ga je pokušala zaustaviti u Vrapčanskoj ulici u blizini raskrižja s ulicom Potok. Vozač se nije zaustavio, a vožnju je nastavio drugim ulicama sve do Kolodvorske. Tijekom bijega 22-godišnji vozač je u više navrata prošao kroz crveno, vozio slalom (prelazio iz trake u traku), nepropisno koristio mobitel te isključio svjetla na vozilu kako bi bio manje uočljiv.

Zaustavio se u Kolodvorskoj ulici i pokušao pobjeći, no policija ga je ubrzo pronašla. Tijekom provjere policija je utvrdila da je 22-godišnjak vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, alkotestiranjem utvrđeno mu je 0,40 promila alkohola u krvi, a testiranje na droge je odbio.

Vozač je uhićen, a sljedeći je dan odveden na prekršajni sud koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom od 118 tisuća kuna.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner