ŠKORO ‘U predsjedničinom programu bi trebao biti i vozni red – da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze’

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u subotu je održao predizborni skup u splitskoj Lori, na kojem je komentirao program i prometnu nesreću autobusa predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Kolinda Grabar-Kitarović poručuje mi mašući knjižicom da je to njezin program. Ja da sam predsjednik pet godina mahao bih rezultatima”, izjavio je Škoro, javlja Dnevnik.hr.

Predsjednici je poručio i kako bi u knjižici trebao biti “vozni red – da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze”.

Škoro je na skupu naglasio i da će zatražiti vraćanje arhiva iz Beograda, kao i isplatu odštete svima koji su tijekom rata bili u logorima, a osvrnuo se i na kampanju Zorana Milanovića.

“Milanović kaže – ili mi ili oni. Pa za Boga miloga, dokle više mi ili oni?? Ja mu poručujem: i mi i oni smo protiv tebe!”, kazao je Škoro.

Okupljenima je poručio i da “javnost kontrolira udbaška, obavještajna mafija” te obećao da će tražiti veće ovlasti naroda i raspisivanje referenduma bez dopuštenja premijera.

“Kada pobijedim, predložit ću raspuštanje Sabora i Vlade! Danas se ne vodi računa o našim granicama, zabada se glava u pijesak. Na našoj granici bit će Hrvatska vojska. Ne priča se o betonitzaciji obale i Dalmacije, ne priča se o ovršenima. Zato predsjednik mora moći sazvati sjednicu Vlade. Pokušavaju me posvađati s narodom i s Crkvom. Ja sam Hrvat i katolik. Naučio sam praštati, ali nemojte nasjedati na provokacije onih koji su šutjeli kada narod nije htio Istanbulsku konvenciju, kada je htio mijenjati izborni sustav. Nemojte vjerovati onima koji navijače Hajduka nazivaju orjunašima, onda je i moj tata bio orjunaš”, zaključio je Škoro, javlja Jutarnji list.

 

 

 

 

Komentiraj