Škoro otkrio što mu je bila ‘kapitalna’ greška: ‘Plenković je bio u pravu, nisam ga smio odbiti’

Autor:

Patrik Macek, Robert Anic/PIXSELL

Miroslav Škoro, bivši šef Domovinskog pokreta, a sada nezavisan zastupnik u Hrvatskom saboru, u velikom intervjuu za Jutarnji list otkrio je da žali što u nekim trenucima nije poslušao iskusnije političare.

Kaže da posebno žali s kakvim se ljudima okružio u politici. “U toj sam fazi ja, prema izjavama premijera Plenkovića, bio i terorist i klaun, ali on je bio u pravu kad mi je prigovorio da je slušanje političkih savjeta kojekakvih pametnjakovića bila pogreška. Nepromišljena poruka u izbornoj noći, koju nisam prvi plasirao ja, nego jedan od ondašnjih suradnika, da možemo s HDZ-om, ali bez Andreja Plenkovića, kapitalna je pogreška. Odbijanje poziva predsjednika Vlade na razgovor o budućnosti Hrvatske također je bila pogreška. Prepuštanje kadrovske politike tajnicima u stranci je, isto tako, bila pogreška.

Evo, ja sam izjavio što su bile moje pogreške, a na Plenkoviću je da i on kritički promotri svoje izjave. Ako smo za demokraciju i sukobljavanje stavova, to je jedini put. On i ja se znamo već skoro trideset godina. Bili smo i na istim i na suprotnim stranama. Što se mene tiče, treba gledati naprijed. Želim samo još jedno reći kad već govorimo o pogreškama i žaljenju”, rekao je Škoro, među ostalim.

Imao je što reći i za bivšu stranku. “Kao što sam već jednom izjavio, Domovinski pokret je politički mrtva priča, samo oni toga nisu svjesni”, navodi Škoro u razgovoru za Jutarnji list.

Dodaje i kako imaju velik novac koji su dijelom zaradili na “mojoj grbi i na mom imenu i prezimenu”.

Miroslav Škoro: Drago mi je što DP nije osvojio više mandata i ne sudjeluje u vlasti

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.