Skočić otkrio na koga računa za Europsko prvenstvo

Novi izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dragan Skočić objavio je popis igrača na koje računa u pripremama za Europsko prvenstvo koje će se od 21. lipnja do 8. srpnja održati u Rumunjskoj i Gruziji.

Skočić je pozvao sljedeće nogometaše:

Mladi Vatreni su smješteni u skupini B zajedno s domaćinom Rumunjskom, Ukrajinom i Španjolskom, a svoje utakmice će igrati u glavnom gradu Rumunjske i to na stadionu Giulești i stadionu Steaue.

Ukoliko izbori plasman u četvrtfinale Hrvatska će se križati s grupom D gdje su Norveška, Švicarska, Francuska i Italija.

Kontinentalna smotra je ujedno i kvalifikacijska za Olimpijske igre koje se 2024. godine održavaju u Parizu, a osim domaćina Francuske na prvenstvu će vizu izboriti još tri najbolje reprezentacije.

Treba napomenuti da je ovaj popis igrača preliminaran, nepotpun i podložan promjenama, 4. lipnja bit će objavljena dopuna popisa, a rok za prijavu igrača za nastup na Euru je 14. lipnja do 23:59 sati.

Skočić je ujedno predstavio i svoj stručni stožer u kojem su pomoćni trener Daniel Šarić, trener vratara Mladen Žganjer, analitičar Dino Žiška te kondicijski treneri Marko Matušinskij i Stjepan Likić.

“Iznimno sam počašćen što sam izbornik mlade hrvatske U-21 reprezentacije. Imali smo u proteklom razdoblju dosta posla, a u situaciji smo u kojoj imamo puno ozlijeđenih igrača, neke igrače koji su pozvani u A reprezentaciju, odnosno igrače koji ne igraju vani. Neki od njih su na popisu jer imaju kvalitetu i zaslužuju biti ovdje. Dakle, imali smo određenih problema dok smo se istodobno bavili skautingom i analizom naše momčadi. U predstojećem razdoblju bavit ćemo se planom i programom, odnosno analizom suparnika”, istaknuo je Skočić koji će momčad okupiti 6. lipnja na početku priprema koje će se održati u Medulinu.

“Fifa dozvoljava igračima priključivanje reprezentaciji od 12. lipnja, a klubovi mogu odlučiti hoće li pustiti igrača prije ili ne. To je malo vremena, ali dosta u odnosu na to ono što sam navikao kao izbornik Irana. Imamo vremena, dobro ćemo se pripremiti. Cilj je uvijek najveći, bez obzira na to što je ova reprezentacija vrlo mlada. Na ovoj preliminarnoj listi su dvanaestorica igrača koji mogu igrati u novom kvalifikacijskom ciklusu, ali to ne znači da se mi nećemo potući sa svima”.

Skočićev popis izvjesno će doživjeti promjene.

“Popis igrača nije konačan i podložan je promjenama. Kažem to jer imamo dosta problema na nekim pozicijama, pogotovo u obrani. Htio sam pogledati zadnje kolo, imamo i utakmice U-20 reprezentacije. Pogledat ćemo te utakmice i ne moramo žuriti jer konačan popis predajemo Uefi 15. lipnja. Može se dogoditi da uzmemo veći broj igrača s obzirom na stanje, ima dosta igrača koji ne igraju, nismo sigurni u njihovo stanje i bolje da vidimo što mogu, a što ne. Želim se osobno uvjeriti u njihove mogućnosti. Što se tiče Belje, A reprezentacija je prioritet. Bit će s A reprezentacijom, a poslije ćemo vidjeti hoće li nam se priključiti. Naravno da bih ja volio da za nas igraju Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo jer nam je cilj plasirati se na Olimpijske igre. To je moj cilj, nije me vodio novac koji sam mogao zaraditi, nego plasman na Olimpijske igre. Međutim, prioriteti se znaju, A reprezentacija mora biti na prvom mjestu, a drago mi je da mlada reprezentacija producira igrače za A reprezentaciju”, zaključio je Skočić za službene stranice HNS-a.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner