Skandal s podmićivanjem sudaca: Policija upala u sudačke prostorije nogometnog saveza!

Autor:

epa10838670 FC Barcelona players celebrate the 0-1 goal during the Spanish LaLiga soccer match between CA Osasuna and FC Barcelona, in Pamplona, northern Spain, 03 September 2023.  EPA/INAKI PORTO

EPA/INAKI PORTO

Prostorije odjela španjolskih nogometnih sudaca u Las Rozasu u blizini Madrida jutros su bile policijske racije u istrazi oko upletenosti Barcelone u skandal s podmićivanjem sudaca, javlja AFP.

“Istražni sud u Barceloni danas je naredio istragu u sjedištu Tehničkog odbora sudaca (CTA) u sklopu istrage o sumnjivim isplatama novca od strane katalonskog kluba Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem visokopozicioniranom dužnosniku španjolskih sudaca”, rekao je katalonski Visoki sud pravde u priopćenju za javnost.

Civilna garda odgovorna za istragu u prostorijama CTA, koje se nalaze u sklopu nogometnog saveza u Las Rozasu, potvrdila je za francusku novinsku agenciju AFP da je istraga još u tijeku i da trenutno nisu planirana uhićenja.

U proljeće 2022. španjolsko tužiteljstvo otvorilo je istragu o uplatama koje je Barcelona izvršila tvrtki bivšeg šefa sudaca. Zbog sumnje u korupciju, tužitelji su pod lupom stavili Barcelonu, ali i njezine bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosellu, kao i Negreira.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.