U srijedu je na raporedu još jedna sjednica Vlade, prva od ostavke ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade.

“Prije svega, vidjeli ste da je naša bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u ponedjeljak nakon razgovora podnijela ostavku koju sam ja prihvatio s obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru i stvari koje su mogle biti napravljene na obazriviji i transparentniji način”, rekao je na početku sjednice Plenković i nastavio:

“Žao mi je da inače, kad gledamo komparativno, u procesu restrukturiranja koji je Hrvatska kao mala država napravila u izrazito malom roku stvorila pravni okvir koji je doveo do toga da nismo morali uložiti niti jedne kune, da nije došlo do nacionalizacije što bi povećalo javni dug. Sad moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti, svih koji su s njom povezani i osigura njihova ekonomska budućnost”.

Podsjetio je kako je Ustavni sud rekao da je zakon u skladu s Ustavom te dodao da Vlada radi na tome kako bi se proces u Agrokoru okončao na pozitivan način za sve njegove sudionike. “Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća, podršku okončanju ovoga procesa daje cijela parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj cijeli proces završi”, kazao je Plenković.

Komentiraj