Sindikat učitelja ponovno prosvjeduje

Autor:

Zagreb, 14.06.2017. - Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja na okruglom stolu o problemima zakonskog ureðenja znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja, na kojem je nazoèila nova resorna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (na fotografiji).  foto HINA/ Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja danas oganiziraju drugi prosvjed i konferenciju za medije na temu “Zaslužujemo više” zbog, navode, nedostatka kvalitetnog dijaloga od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u svrhu sklapanja kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je poručila kako razlog prošlotjednog prosvjeda nije bio ‘baš točno jasan’ te da ne vidi poseban razlog za novo okupljanje. Divjak je najavila i kako će u naredna dva tjedna biti sastavljen prijedlog granskog kolektivnog ugovora, koji će ići u daljnju proceduru.

“Mi smo i ovaj tjedan razgovarali i pregovarali sa sva tri granska sindikata, konkretno ovaj ponedjeljak sam osobno dva sata sudjelovala na sastanku sa Sindikatom hrvatskih učitelja, a danas su se sastale radne skupine koje na tome rade”, rekla je Divjak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.