Dusko Marusic/PIXSELL

SINDIKALISTI ULJANIKA “Na putu smo za Zagreb”

Radnici Uljanika ponovno štrajkaju u traže isplatu pune plaće za rujan. S australskim naručiteljem dogovoreno je da se radovi na polarnom kruzeru obustave na dva dana. Uprava Uljanika tijekom dana bi ponovno s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom – trebala razgovarati o planu restrukturiranja. Na putu prema Zagrebu su i sindikati.

“Na putu smo za Zagreb i nadamo se da ćemo nešto pametno dogovoriti. Očekujemo ubrzanje procesa restrukturiranja. Ono je trebalo biti riješeno u lipnju, a danas se tek pregledava nacrt programa. Neka bude i nešto naopako, popravljat ćemo to u hodu”, kazao je za HRT Đino Šverko, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku. Dodao je kako će na sastanku biti i strateški partner.

Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku također je kazao kako se nada da će Vlada podržati plan restrukturiranja i početi provoditi svoj dio, kako bi se moglo dobiti zeleno svjetlo Bruxellesa.

Dodao je kako im za plaću za rujan treba 20 milijuna kuna. “Brodove neće graditi gladni radnici, a budući partner je već profitirao time što je iz Uljanika otišlo 1200 ljudi”, dodao je.

Komentiraj