Sindikalist: “Pokrovac i ja sutra idemo u Zagreb”. Pokrovac: “To mi je prvi glas, ne idem”

Autor:

23.11.2023., Zupanja -  Nastavlja se prosvjed slavonskih poljoprivrednika nezadovoljnih vladinim mjerama suzbijanja africke svinjske kuge. Jutros su blokirali prometnice i granicni prijelaz Zupanja-Orasje i prijete da ce traktori na cestama ostati dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Duško Pavlik rekao je da će se ići u Zagreb na sastanak u utorak u 14 sati.

“Ako treba ići u Zagreb, ići ćemo. Ići ću ja, gospodin Pokrovac, Kristina i dva svinjogojca. Sve ćemo učiniti da se ovo riješi, s naše strane. Mislim da je tako i s njihove strane. To što je gospodin Pokrovac rekao… Imali smo nesuglasice”, izjavio je Pavlik.

Sve te riječi je pak za N1 osobno Pokrovac i demantirao. Tvrdi da nije čuo ništa oko odlaska “male delegacije” u Zagreb. Ne odustaje od onoga što je već izjavio, želi da ministrica dođe k njima u Slavoniju.

“Mi u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje. Prozvao bih Brlošića da se ne hvata vrućih stvari za koje nije. Poljoprivredna komora ništa nije učinila. Pitao bih ga kako on danas živi? Živi dobro jer je kraj Vlade, Ministarstva. Takav čovjek i takva Komora neće opstati. Založit ćemo se da se takva Komora ukine jer ona je samo potpora Vladi. Ne želimo da se s nama manipulira”, izjavio je jutros Pokrovac.

Srećom, nikakav “kaos na hrvatskim cestama” se nije dogodio, a baratalo se i takvim prijetnjama.

Državni tajnik o prosvjedima svinjogojaca: “Organizatori izuzetno pritišću ljude i zovu ih na telefon i sve koji odbiju nazivaju izdajnicima”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.