SINČIĆ: “Kako se može očekivati od Jelenića da progoni svoju braću masone”

Nakon otkrića Nacionala da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić mason, i njegova priznanja da jest, usljedile su brojne reakcije političara, najbrojnije iz redova opozicije, a i ministar  pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Slučaj je danas u Saboru komentirao i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

“Ova situacija koja je eskalirala zadnjih nekoliko dana o tome da je glavni državni odvjetnik priznao da je član masonskih udruga je skandalozna i nedopustiva za Hrvatsku i hrvatsko društvo. Gospodin Bošnjaković očekuje ostavku Jelenića, to nam govori da sav ovaj kriminal koji se dogodio, a koji nije procesuiran, koji je trebao biti procesuiran, svi ovi prigovori javnosti i Europske komisije na korupciju, nisu razlog za smjenu Jelinića nego je razlog za potencijalnu smjenu to što se u javnosti saznalo da on je nešto što se ne bi smjelo znati da on jest”, rekao je u Saboru Sinčić.

“Moć je opet maknuta sa formalnih tijela, sa javnih tijela na nekakve tajne skupine i grupe. Je li moguće da se o procesuiranju, o dizanju optužnica, o odbacivanju optužnica ne odlučuje na kolegiju državnog odvjetnika, je li moguće da se o tome odlučuje na nekakvim sjednicama i skupštinama pojedinih udruga, masonskih udruga. To je nedopustivo, kako se može očekivati od Jelenića da progoni svoju braću masone”, naglasio je Sinčić.

“Ne mogu dokazati, ali pretpostavljam da su Bandić, Šeks i Brkić dio neke masonske udruge”, rekao je na kraju press konferencije Ivan Vilibor Sinčić.

Živi zid o poziciji glavnog državnog odvjetnika!

Posted by Nacional News Magazin on Wednesday, February 19, 2020

Ranije danas ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da očekuje Jelenićevu ostavku.

“Neprihvatljivo je članstvo u udruzi građana, bez obzira što je ona registrirana po hrvatskim zakonima, njeno je djelovanje i članstvo prekriveno velom tajne i predstavlja potencijalni rizik za djelovanje i glavnog državnog odvjetnika i drugih ljudi koji su članovi takvih organizacija. Vidjet ćemo sve, očekujem čak i ostavku, a ukoliko to ne bude, onda ćemo analizirati dalje. Time što sam rekao da mi ovo nije prihvatljivo, može se zaključiti kakav je moj stav i kakav epilog očekujem. Ukoliko toga ne bude, mislim da će Vlada pokrenuti postupak”, poručio je Bošnjaković.

Komentiraj