Sin Salmana Rushdieja: “Sačuvao je smisao za britak humor i za provokaciju”

Autor:

epa10117473 (FILE) - Indian-British writer Salman Rushdie presents his book 'Two Years Eight Months and Twenty-Eight Nights' in Aviles, Spain, 07 October 2015 (reissued 12 August 2022). Rushdie and an interviewer were attacked while on stage at an event in Chautauqua, New York State, USA, on 12 August 2022. The suspect was taken into custody, New York State police said. Rushdie, who was apparently stabbed in the neck, was transported to a hospital. His condition is not yet known.  EPA/JL CEREIJIDO *** Local Caption *** 53580620

EPA/JL CEREIJIDO

Obitelj Salmana Rushdieja rekla je u nedjelju da osjeća “veliko olakšanje” jer je britanski pisac skinut s respiratora i da je sačuvao smisao za humor unatoč teškim ozljedama.

“Moj otac je i dalje u kritičnom stanju u bolnici i podvrgnut je intenzivnom i neprestanom liječenju”, rekao je njegov sin Zafar Rushdie na Twitteru u ime obitelji.

“Osjećamo veliko olakšanje jer je jučer (subota) skinut s respiratora i mogao je reći nekoliko riječi”, dodao je.

“Premda su njegove ozljede teške i takve naravi da će mu promijeniti život, sačuvao je smisao za britak humor i za provokaciju”, dodao je Zafar Rushdie koji vodi agenciju za odnose s javnošću sa sjedištem u Londonu.

Zahvalio je ljudima u publici koji su pokušali zaštititi autora “Sotonskih stihova” tijekom napada u petak u državi New Yorku te policiji i medicinskom osoblju koji su mu pružili pomoć.

OZNAKE: salman rushdie

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.