SILOVANJE U NOĆNOM KLUBU Dani Alves proglašen krivim!

Autor:

epa11128578 Brazilian soccer player Dani Alves (L) sits on the dock during his trial for alleged sexual assault at Barcelona's Court in Barcelona, Spain, 05 February 2024. Alves is accused of sexually assaulting a woman inside a bathroom at a disco in Barcelona in December 2022.  EPA/ALBERTO ESTEVEZ / POOL IMAGE PIXELATED AT SOURCE

EPA/ALBERTO ESTEVEZ / POOL

Sud u Španjolskoj proglasio je bivšeg nogometaša Barcelone i Brazila Danija Alvesa krivim za silovanje u noćnom klubu u Barceloni. Osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

Ovaj 40-godišnjak, koji je jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti, zanijekao je da je seksualno napao ženu u ranim jutarnjim satima 31. prosinca 2022. godine. Tužiteljstvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvesovi odvjetnici imaju pravo uložiti žalbu, što znači da slučaj još nije zaključen, piše BBC.

“Presudom se smatra kako žrtva nije pristala na spolni čin i kako je tužiteljstvo dokazalo da se radilo o silovanju”, stoji u objašnjenju sudske presude.

Dani Alves je uhićen u siječnju prošle godine te se od tada nalazi u istražnom zatvoru. Na samom početku brazilski nogometaš je negirao bilo kakav seksualni odnos sa ženom za koju je prvotno izjavio da je ne poznaje. Kasnije je navodio kako je spolni odnos bio sporazuman te da je na početku govorio drugačije kako bi zaštitio brak.

Tijekom svog iskaza slavni se nogometaš rasplakao. Priznao je da je sporne večeri puno pio te da djevojci ‘nijednog trenutka nije bilo neugodno te da nije morao inzistirati da s njim ode do WC-a’. Tijekom svjedočenja u kojem je iznio svoju stranu priče Alves se rasplakao.

Za brazilsku reprezentaciju Dani Alves je odigrao 126 utakmica te je postigao osam golova. Ujedno je s Brazilom bio dva puta pobjednik Copa Americe. Na klupskoj razini najviše uspjeha je imao dok je u dva navrata nosio dres Barcelone s kojom je ukupno osvojio 23 trofeja. S Barcelonom je tri puta bio pobjednik Lige prvaka.

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.