Sharon Stone opet se žali na nepravedne honorare glumica, kaže da je Saudijska Arabija naprednija

Autor:

Promo

Sharon Stone stigla je u Saudijsku Arabiju gdje je u četvrtak u gradu Jeddah otvoren Red Sea Film Festival. Slavna glumica iskoristila je tu priliku da u intervjuu za portal Deadline ponovo istakne veliku razliku u honorarima između glumaca i glumica. Iako su žene najzaslužnije što je film „Barbie“ ove godine najviše zaradio na kino blagajnama, Sharon Stone sumnja u neke značajnije promjene na planu izjednačavanja honorara. A za to je dala novi, vlastiti, primjer.

„Prije 30 godina, kada sam snimala ‘Sirove strasti’, Michael Douglas je dobio 14 milijuna dolara a ja sam dobila pola milijuna. Prošle godine snimao se film čiji je proračun iznosio 100 milijuna dolara a producirao ga je veliki studio. Glavni glumac, koji je bio novi i nepoznat, trebao je biti plaćen između osam i devet milijuna dolara. Filmski studio meni je ponovo ponudio pola milijuna dolara za glavnu žensku ulogu. Pomislila sam – 30 godina kasnije događa se isto. Zato ne mislim da se nešto puno promijenilo. Odbila sam tu ponudu a šef filmskog studija rekao mi je ‘Pa, sretno ti bilo Sharon’. Ja sam mu rekla ‘Sretno i tebi bilo’. Dva tjedna kasnije dobio je otkaz“, prepričala je Sharon Stone.

Nastavila je sa sličnim primjerima. „Kada sam snimila ‘Sirove strasti’ poželjela sam režirati film, filmski studio me ismijao. A sada imamo slučaj da je dvije od šest redateljica koje su se natjecale na festivalu u Cannesu imalo filmove koje je financirala Saudijska Arabija. Ljudi kažu ‘Kako možeš ići u Saudijsku Arabiju i gledati sve te nepravde u toj zemlji?’. Rekla sam im ‘Ne znam baš, mislim da je nepravedno to što ne mogu režirati film u Americi’“, objasnila je Sharon Stone dodajući „Zanimljivo je vidjeti da mi, žene, gubimo svoja prava dok ih žene u Saudijskoj Arabiji dobivaju. Intrigantno je gledati kako se to događa“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.