Screenshot/Nestali.hr

Obitelj pronašla Karlovu oporuku, na dan nestanka podignut je novac

Potraga za nestalim zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom traje već šesti dan.
Kurtanjek je posljednji puta viđen u srijedu, 10. travnja, u zagrebačkom naselju Vrbani. U jutarnjim je satima krenuo biciklom prema fakultetu na Kennedyjev trg, a od tada mu se gubi svaki trag.
Višednevna potraga za nestalim Kurtanjekom za sada nije donijela rezultata, a nije pronađen ni njegov bicikl. Sestra Karla Kurtanjeka, Edita, na svojem je Facebooku napisala da je riječ o biciklu Mountain bike Hercules Olpran kao na slici, crvenosive boje.

Screenshot/Facebook

Karlova sestra Edita rekla je za Novu TV kako su članovi obitelji danas pregledavali dokumente po kući te su otrkili nešto za što se ispostavilo da je oporuka.
“Samo je napisao da svu svoju imovinu ostavlja roditeljima. Bila je jako suhoparno napisana, ali nije bila riječ o oproštajnom pismu ili bilo čemu što bi upućivalo na suicid. Oporuka je datirana s datumom 9. travnja, dan prije nego što je nestao”, kazala je Edita i dodala kako je na dan nestanka zabilježeno da je oko 8.20 sati podignut novac s bankomata.
Pronalazak oporuke obitelj je prijavila policiji. “Nadam se da je živ i zdrav, možda je upao u neku zavadu ili našao curu pa otišao s njom. Ne znam što mu se dogodilo u glavi. Čim sam čula da je podizao novce s bankomata, otpisala sam mogućnost da si je učinio nešto nažao. To je netipično za njega”, kaže Edita.
Njegova druga sestra, Dorotea Kurtanjek u razgovoru za RTL istaknula je kako još uvijek nemaju korisnih informacija. “Uzeli su njegova oba mobitela koja je ostavio kod kuće i kompjuter kojim se koristio ne bi li ondje pronašli kakav trag. Zahvalni smo svima koji nam žele pomoći u ovoj teškoj situaciji, ali su nam se počeli javljati i svoje usluge nuditi raznorazni ljudi koji se predstavljaju kao vidovnjaci i koji nam, kao, mogu pomoći, a ništa konkretno od njih nismo dobili”, kazala je.
Policija je poručila kako intenzivno traga za nestalim mladićem, službenici pregledavaju se nadzorne kamere na različitim lokacijama u gradu ne bi li se ustanovilo kojom se rutom kretao nestali Karlo.
Na stranici nestali.hr objavljeno je kako je Karlo visok oko 183 centimetara, atletski je građen, plavih očiju i plave kose. U trenutku nestanka na sebi imao crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice.
Svi oni koji imaju neke informacije o Karlu mogu kontaktirati obližnju policijsku postaju ili na sljedeće telefonske brojeve: 091/7325-504; 095/9089-969; 091/8950-157.

Komentiraj