Šerić: “Treba vjerovati sudu, količina dokaza bila je dovoljna da ovako brzo donese presudu”

Na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu je izrečena prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke ‘teške’ 1,25 milijuna eura. U tzv. slučaju ‘Mali Agrokor’ svi optuženici – Ivica Todorić te nekadašnji menadžeri koncerna Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi – nepravomoćno su oslobođeni optužbi.

“Tvrdim da treba vjerovati sudu, međutim do pravomoćnosti presude postoji  mogućnost  interpretacije postupka, pa čak i ove presude”, komentirao je za Nacional.hr odvjetnik Branko Šerić.

Očigledno je postojala tolika  količina dokaza koji su pomogli sudu da ovako brzo donese presudu

U svojoj praksi zaista nikada nisam doživio da je ovako brzo donesena presuda. Nažalost, doživjeli smo i doživljavamo, i ja u svojim predmetima, dugotrajnost postupka.  Da se nešto događalo ovako brzo, nije nikada. Očigledno je postojala tolika količina dokaza koji su pomogli sudu da ovako brzo donese presudu, bez obzira kakvu – oslobađajući ili osuđujuću.  Zato je sud ovako brzo reagirao.

U svojoj praksi imam postupaka u kojima prvostupanjska presuda nije donesena ni nakon sedam, osam, pa čak i deset godina.  

Od slučaja Fimi Medije i Bankomata, u kojima osobno, još nema niti pravostupanjskih presuda. Vjerojatno se radi o takvoj količini dokaza u ovom slučaju,  koji su uzrokovali  ovakvu presudu. želim da tako bude i ubuduće u svim ostalim predmetima.

Unatoč svim sumnjama u hrvatsko pravosuđe vjerujem da su svi sudionici u postupku sudjelovali u dobroj namjeri, uključujući i DORH   

Vjerujem da su svi postupali u najboljoj vjeri, a u slučaju DORH-a da su oni smatrali da imaju dovoljno dokaza. U krajnjoj liniji, nažalost, često puta proizlazi,  jer mi smo takva nesretna pa čak i slučajna država, da se događa da nam je vjerodostojnije duže trajanje postupka kako bi pravda bila bila postignuta, nego slučaj kojem smo danas svjedočili.

 

Komentiraj