Serena Williams potvrdila svoj nastup na US Openu

Autor:

ilustracija

“Jedva čekam da zaigram na US Openu 2020”, izjavila je u srijedu američka tenisačica Serena Williams, postavši tako prva zvijezda koja je potvrdila svoj nastup na ovom grand slamu koji će se zbog situacije s koronavirusom igrati pred praznim tribanama.

“Mislim da će Američki teniski savez (USTA) napraviti dobar posao kako bi jamčio da svi budu sigurni. To je ludo. Uzbuđena sam”, poručila je u videoporuci 37-godišnja Williams koja će pokušati od 31. kolovoza do 13. rujna osvojiti sedmi naslov na Flushing Meadowsu.

U utorak je guverner New Yorka Andrew Cuomo dao zeleno svjetlo USTA-i za održavanje turnira.

Neke teniske zvijezde poput prvog tenisača svsijeta Novaka Đokovića te Španjolca Rafaela Nadala su do sada izražavale suzdržanost prema nastupu na US Openu zbog mjera koje će tenisači morati poštivati po svom dolasku u SAD.

Prema novom protokolu igrači će biti testirani na Covid-19 prije dolaska u New York, po dolasku i cijelo vrijeme dok budu u SAD-u i to dva puta tjedno.

Tenisači će moći boraviti ili u hotelu, gdje će im biti rezervirane dvije sobe, ili će moći iznajmiti kuću i s njima će moći biti tri člana njihove pratnje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.