SENZACIONALNO: Šokantni preokret u aferi Tadić-Kalmeta

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić greškom je izbrisao ključni dokaz o tomu da je Drago Tadić lagao na sudu kako bi pomogao Božidaru Kalmeti, doznao je nacional.hr od izvora bliskih redakciji Nacionala. Tako je došlo do neočekivanog obrata, nakon što je Nacionalu iz DORH-a javljeno kako su im iz redakcije dostavili prazan USB stick.

Prema tvrdnjama izvora bliskih redakciji Nacionala, upitno je može li se dokaz uopće više rekonstruirati. Suočen s tim ogromnim propustom, Jelinić je, nakon dugog razgovora sa suradnicima, poslao u Zadar posrednika na razgovor sa Šeksom, koji je dan prije 1. travnja u opuštenom tonu u razgovoru sa zadarskim novinarom Hrvojem Bajlom doveo u pitanje istinitost navoda u Nacionalu.

Izvor blizak redakciji o tome kaže: “Jelinićev posrednik Šeksa je uspio locirati i privesti na razgovor. Skrušeno mu je priznao da je Šeks izgleda bio u pravu kada je naveo da je Nacional revolveraški list, pun bujne mašte i fantazija raznih vrsta. Razgovor se vodio do ranih jutarnjih sati u krajnje trezvenom tonu. Pila se isključivo mineralna, a pred samo jutro Šeks se okrijepio svježim jogurtom.”

Šeks je potom otišao na jutarnju tjelovježbu i zaključno najnovija saznanja transferirao prema miljeu bliskom Božidaru Kalmeti. Najavio je otkazivanje pretplate na Nacional i iskazao zanimanje za knjigu Goli kuhar.

Uskoro opširnije…

Komentiraj