Seljačine, legacy, gumeni bombon… Stigli su friški kandidati za UjFuj tjedna! Glasajte!

Autor:

Vjeran Zganec Rogulja, Josip Regovic, Patrik Macek, Jurica Galoic, Armin Durgut/PIXSELL, Nacional

Stigli smo do novog tjedna nove sezone UjFuj Tjedna, ‘kulturno-umjetničkog’ programa Radio Nacionala koji donosi biserje političkih umova Hrvatske i nešto sitno preko granice…

I prošloga ste tjedna najviše glasova dali premijeru Andreju Plenkoviću, koji je o predsjedniku Zoranu Milanoviću rekao: “On nas sramoti već više od godinu i pol dana s izrazito antiukrajinskom i proruskom politikom. Vidim da je koristio i riječi poput budale, pa ja mogu sada reći da takve debilne izjave kao što je on davao zadnjih godinu i pol dana su sramota za Hrvatsku”.

Prije nego krenemo s nominiranima, podsjetimo se kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Zoran Milanović o Plenkiju:

Plenković uporno ignorira i krši Ustav na najbanalniji, seljački način. Šta sad imamo preispitivat’? To su njegove riječi od jučer. Tko si ti? Drug Tito? Ili klon Tita i Göringa? Kakva je to rečenica?

 

2. Marko Pavić o Možemo:

Upravo vlada je spasila urušavanje cijelog gospodarstva. To je legacy koji ostavljamo da danas možemo imati takav rast? A koji je vaš legacy? Ne znate zakonito ni skupiti donacije. To je vaš legacy. Zajedno s ideologijom nerasta jer ne želite da građanima rastu plaće, a isto tako vidimo da vam je u fokusu rodna ideologija roditelj 1 i roditelj 2.

 

3. Majda Burić isto o Možemo:

Ova je vlada sačuvala 60 tisuća radnih mjesta, sačuvala nacionalnu ekonomiju i gospodarstvo. Kad gospođa Benčić priča o političkom naslijeđu? Što je njezino političko naslijeđe, osim da su progresivni kad se treba bacati po cesti, vezati u lance i lupati u lonce, a vrlo su regresivni i nazadni.

 

4. Zoran Milanović o ideji Mire Bulja:

Tek u 17. stoljeću su još bile seoske straže. Kad su moji bili harambaše, a njegovi… ne znam, serdari sigurno nisu. Možda su bili članovi partije, nemam pojma.

 

5. Andrej Plenković o politizaciji HDZ-ovog uspjeha:

Naša briga, interes, kontinuiran rad je stalan. To je naravno uvijek prigoda za politizaciju, to je omiljen sport brojnih aktera u Hrvatskoj. Čak, možda ga više vole nego nogomet.

 

6. Daniel Spajić Plenkiju:

Što se tiče Andreja Plenkovića, ja od vas nisam ni očekivao odgovor jer sam znao da ću dobiti tipično briselski odgovor – s kralježnicom tvrdom kao gumeni bombon.

 

7. Alan Kubat, odvjetnik Dijane Vican o uhićenju:

Kako se netko može osjećati kada ga uhite za nešto što se dogodilo prije četiri godine, što nije nitko do sada, ni sporio, ni dovodio u pitanje.

 

8. Andrej Plenković o svojim uspjesima:

Ova politička demagogija da ćete vi nama govoriti da izdajemo Slavoniju ili hrvatsko selo, to možete sebi objesit doma o nekakav klin ili rep i time se bavit. Nijedna vlada nije učinila više za Slavoniju, a da ne govorim koliko smo učinili za hrvatsko selo.

 

9. Gordan Grlić Radman vs. Peđa Grbin o poljupcima:

GGR: To je bio jedan kurtoazan pozdrav, ali u Njemačkoj je to nevažno jer su to pristojni i kulturni ljudi, ali je kod nas to drugačije.

PG: Ovakva seljačina koji je izvrijeđao RH, sve nas, u ovom istupu pred Hrvatskim saborom povrijedio je članak 238 i štošta drugo. Docira! Popuje!

 

A sada – na glasanje!

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.