Šef zagrebačke gradske plinare podnio ostavku

Autor:

31.01.2022., Zagreb - Zgrada Gradske plinare u Radnickoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, podnio je ostavku te se zahvalio zaposlenicima te gradske tvrtke. Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila. U mailu nisu navedeni razlozi ostavke.

Podsjetimo, Zagrebački holding nije poštovao proceduru vezano za kredit od 240 milijuna eura, što bi tri gradske tvrtke, koje su sudužnici tom kreditu – Gradsku plinaru Zagreb, Gradsku plinaru Zagreb – Opskrbu i Vodoopskrbu i odvodnju d.o.o. – moglo gurnuti u posebno nepovoljnu financijsku situaciju.

Isto tako,  Zagrebački holding, u vrijeme dok su o kreditu raspravljali na Skupštini grada Zagreba, nije imao dozvolu, potporu i suglasnost Gradske plinare Zagreb za sudužništvo u kreditu. Naime, kako je rekao član Nadzornog odbora Vlatko Kottnig, Nadzorni odbor uopće nije donio odluku o sudužništvu te tvrtke na kredit Zagrebačkog holdinga. Nisu ni mogli nakon što je direktor te tvrtke odbio potpisati odluku o sudužništvu.

“Nadzorni odbor nikad nije dao suglasnost na kredit jer direktor društva nije potpisao tu odluku. Skinuli smo tu točku dnevnog reda jer nismo imali o čemu raspravljati”, rekao je Kottnig u razgovoru za Index.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.