epa

ŠEF SBERBANKA GREF O SUSRETU S KOLINDOM: Predsjednica Hrvatske je maksimalno zainteresirana za očuvanje i razvoj investicijske klime u Hrvatskoj

Šef ruske banke Sberbank Herman Gref se sastao s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, piše Večernji list. Rusi su u posrnuli koncern kroz nekoliko godina ukrcali više od milijardu eura kredita.

– I sad se vode konzultacije, u ovom slučaju pri susretu s predsjednicom Hrvatske, o tome kako možemo izmijeniti postojeću situaciju kako bi se pronašao prihvatljiviji oblik naših odnosa, koji bi možda još učinkovitije dosegao cilj koji i vlada RH i kreditori imaju pred sobom: to je produljenje rada kompanije, uspostavljanje njezine platežne sposobnosti i postupni povrat dugova. Jučer je bio vrlo konstruktivan dijalog. Predsjednica Hrvatske je maksimalno zainteresirana za očuvanje i razvoj investicijske klime u Hrvatskoj. Na toj bazi dogovorili smo se da ćemo produžiti konzultacije kako bismo pronašli prihvatljivije rješenje – rekao je Gref.

Prije toga, u svojoj izjavi ustvrdio je, kako su jučer i prenijeli hrvatski mediji, da je Agrokor “posljednjih sedam godina falsificirao svoje financijske izvještaje, dovodeći u zabludu i svoje vjerovnike i vladu”.

Komentiraj