Sedam izvrsno ocijenjenih filmova ovog vikenda pogledajte na MOVIEMIX-u

Autor:

Promo

Krajem prošle godine Hrvatska je dobila svježeg filmskog streaming igrača. Riječ je o platformi MOVIEMIX, filmskom streaming servisu na kojem se nalazi uistinu ekskluzivan sadržaj krcat hvaljenim i nagrađivanim igranim i dokumentarnim naslovima. Na MOVIEMIX-u se tako mogu naći dobitnici prestižne nagrade Oscar, festivalski pobjednici, komedije, romantični filmovi, napeti trileri, fascinantni dokumentarci, kino hitovi i još mnogo toga. Pozivamo vas da u vikendu koji je pred nama istražite sve ono što nudi streaming platforma MOVIEMIX (www.moviemix.eu)na koju se prvih 7 dana korištenja možete pretplatiti potpuno besplatno.

MINAMATA

Korisnici stranice IMDb: 7,3/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 78% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 90% pozitivnih ocjena

Triput nominiran za nagradu Oscar Johnny Depp glumi proslavljenog ratnog fotografa W. Eugenea Smitha u istinitoj priči o Davidu protiv Golijata u kojoj Smith dolazi u sukob protiv moćne korporacije odgovorne za trovanje ljudi u Minamati, u Japanu 1971. godine. Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smitha, a on je postao pustinjak, potpuno odvojen od društva i svoje nekadašnje karijere. Između prevoditeljice Aileen (Minami) koja ga tjera te prijeko potrebnog posla za časopis „Life“ kojeg mu nudi urednik Ralph Graves (Nighty), Smith konačno prihvaća zadatak otputovati natrag u Japan kako bi razotkrio razarajuće uništavanje obalne zajednice koja je postala žrtvom korporativne pohlepe i njezinih suučesnika u obliku lokalne policije i vlasti. Naoružan samo sa svojim Nikon aparatom, Smith mora pronaći najbolje fotografije koje će svijetu otkriti istinu. U početku mu nitko ne želi pomoći, a iza svakog ugla skriva se nova prijetnja. Međutim, zahvaljujući njegovoj rastućoj ljubavi prema Aileen, Smith će naučiti prestati se skrivati iza leća svoje kamere i započeti s akcijom čime će zadobiti povjerenje ove gotovo uništene zajednice. Film „Minamata“ dirljiva je priča o čovjeku čija je jedna fotografija utjecala na cijeli svijet, ali kako bi do nje došao on je morao najprije otvoriti vlastito srce.

 

VELIKI GAZDA

Korisnici stranice IMDb: 7,2/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 90% pozitivnih ocjena

Nova komedija s Javierom Bardemom u glavnoj ulozi, ujedno i španjolski kandidat za ovogodišnju nagradu Oscar. Dobitnik čak šest prestižnih španjolskih nagrada Goya uključujući za najbolji film, redatelja i glumca! Blanco, karizmatični vlasnik obiteljske tvornice, nalazi se pod pritiskom zbog toga što želi osvojiti lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Sve mora biti savršeno! Ali glazura savršene tvrtke naglo se lomi budući se Blanco istovremeno mora nositi s osvetoljubivim radnikom koji je nedavno dobio otkaz, supervizorom u depresiji te budalastim, ali ambicioznim pripravnikom. Kako bi pobijedio konkurenciju, manipulativni “veliki gazda” besramno će se započeti petljati u privatne živote svojih zaposlenika i prijeći svaku moguću granicu ne imajući u vidu da će na taj način započeti eksplozivan niz događaja s ludim posljedicama…

MUŠKARAC IZ SNOVA

Korisnici stranice IMDb: 7,1/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 96% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 84% pozitivnih ocjena

Službeni njemački kandidat za ovogodišnju nagradu Oscar, prikazan u konkurenciji filmskog festivala u Berlinu te dobitnik čak četiri nagrade njemačke filmske akademije. Alma je znanstvenica zaposlena u slavnom muzeju Pergamon u Berlinu. Kako bi dobila novac za istraživanje za svoje studije, ona prihvaća ponudu sudjelovati u neobičnom eksperimentu. Tri će tjedna živjeti s humanoidnim robotom čija je umjetna inteligencija dizajnirana po uzoru na Alminog savršenog životnog partnera. Tu u priču ulazi Tom, mašina u (zgodnom) ljudskom obliku, kreirana kako bi usrećila Almu. Ono što slijedi je tragikomična priča koja istražuje pitanja ljubavi, žudnje te svega onoga što nas čini ljudskim bićima.

BIJEG

Korisnici stranice IMDb: 8,0/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 98% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 92% pozitivnih ocjena

Prvi film u povijesti dodjele nagrade Oscar koji je istovremeno nominiran u kategorijama za najbolji dokumentarni film, animirani film i strani film. Dokumentarac koji je do danas osvojio preko 80 nagrada na različitim filmskim festivalima diljem svijeta. Riječ je o animiranom dokumentarcu koji nam priča istinitu priču o potrebi jednog čovjeka za suočavanjem s vlastitom prošlošću kako bi imao budućnost. Amin je kao maloljetnik bez pratnje stigao iz Afganistana u Dansku. Danas, kao 36-godišnjak, on je uspješan akademik koji se treba oženiti za svog dugogodišnjeg dečka. Međutim, tajna koju skriva više od dvadeset godina prijeti uništiti njegov život koji je izgradio u Danskoj. Po prvi put on će podijeliti tu priču sa svojim bliskim prijateljem…

JAHAČI PRAVDE

Korisnici stranice IMDb: 7,5/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 96% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 89% pozitivnih ocjena

Druk, en film af Thomas Vinterberg

Akcijska komedija s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi u kojoj on tumači Markusa, vojnog veterana kojeg iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću odgovorna biciklistička banda kroz kompliciranu seriju namjernih događaja, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima ujedno i hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. Njihov plan osvete uskoro počinje pucati po šavovima i to na potpuno neočekivane načine. Uz savršen spoj brutalnog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora, Jensenov film svog će gledatelja odvesti na zabavno putovanje koje uključuje vjerojatnost, osvetu i nehotične posljedice pomno izrađenih planova.

NEOBIČNI ŽIVOTI

Korisnici stranice IMDb: 7,4/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 82% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 83% pozitivnih ocjena

Dobitnik nagrade publike na filmskom festivalu u San Sebastijanu, ovu francusku humorističnu dramu režirali su Olivier Nakache i Eric Toledano, redatelji velikog hita „Nedodirljivi“ kojeg je u domaćim kinima pogledalo preko 50 tisuća ljudi. Radnja filma fokusirana je na probleme modernog društva u čijem se srcu ponovno nalazi praktički kompletan svijet: socijalni radnici, volonteri i profesionalci u zdravstvu svim snagama pokušavaju se brinuti o tinejdžerima koji imaju problema s autizmom. Po običaju, dvojica redatelja u filmu svu svoju snagu usmjeravaju na ljubav prema čovječanstvu, na njihovo vjerovanje u život društva te pogotovo na humor kao prvu i posljednju crtu obrane međuljudskih odnosa.

PREDIVAN ŽIVOT

Korisnici stranice IMDb: 7,4/10

Kritičari na stranici Rotten Tomatoes: 89% pozitivnih ocjena

Publika na stranici Rotten Tomatoes: 87% pozitivnih ocjena

Iznimno simpatična i dirljiva romantična komedija prikazana u Cannesu te dobitnica tri prestižne francuske nagrade Cesar, uključujući i za najbolji scenarij. Glavni lik priče je Victor kojem se život u potpunosti preokrene onog dana kada mu Antoine, inače briljantni poduzetnik, ponudi uživanje u jedinstvenoj atrakciji: miješajući kazališnu umjetnost s povijesnom rekonstrukcijom, agencija čiji je Antoine vlasnik svojim klijentima daje priliku da se vrate u koje god žele razdoblje njihovih života u prošlosti. Victor će izabrati nanovo proživjeti najbolji tjedan svoga života – onaj kada je, četrdeset godina ranije, upoznao svoju najveću ljubav…

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.