SDP-ovi euro kandidati održali sastanak

Dusko Jaramaz/PIXSELL

SDP-ovi kandidati za izbore za Europski parlament na radnom su sastanku u petak poslijepodne u sjedištu SDP-a dogovarali strategiju za izbornu kampanju, a konačnu listu kandidata utvrdit će Glavni odbor stranke.

Kandidatkinja Biljana Borzan (foto) izjavila je nakon sastanka da “u principu” nisu razgovarali o imenima nego politikama, te da će Glavni odbor stranke usvojiti listu kad za to bude vrijeme.

Oni koju su kandidati ići će po terenu i predočiti politike SDP-a koje su bitne za funkcioniranje Hrvatske u Europskoj uniji, kazala je.

Mjesto na listi s obzirom na preferencijalni izbor, nije ključno, iako stranka šalje poruku mjestom na listi, ocijenila je Borzan.

“Mogu za sebe reći”, dodala je, “da sam jako zadovoljna što sam dobila najviše nominacija od županijskih organizacija s terena, što znači da imam dobru potporu u stranci. Nastojala sama svojim radom pokazati građanima zašto je dobro biti u EU i očekujem podršku građana”, kazala je Borzan.

Tonino Picula je izjavio da se SDP nalazi u stanju visoke pripremljenosti za EU izbore. Prošle godine formiran je izborni stožer, dovršene su izborne smjernice, rekao je, dodavši da je i lista dobrim dijelom predstavljena. Vjerojatno će doći do još nekih promjena, ali ovo je prvi put da neka stranka u Hrvatskoj izlazi na izbore s podjednakim brojem kolegica i kolega na listi, kazao je Picula.

Inzistirat ćemo na ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji i uklanjanju dispariteta između regija i u samoj Hrvatskoj, najavio je.

Picula je izrazio očekivanja da će SDP imati podršku oko 200 tisuća građana, što bi, kako smatra, trebalo biti pretočeno u tri mandata.

Tražit ćemo aktivnije sudjelovanje Hrvatske u EU i vidjeti jesmo iskoristili sve što nam članstvo u EU omogućuje, dodao je.

Komentiraj