HINA

SDP o europskim izborima i nedjeljnoj konvenciji

Predsjedništvo SDP-a u utorak se okupilo kako bi razmotrili pripreme za izbore za Europski parlament i tematsko-izvještajnu konvenciju koja će se u nedjelju održati u Zagrebu.

Član Predsjedništva Franko Vidović je nakon sjednice izvijestio novinare da su analizirali dosadašnji tijek kampanje i razgovarali o daljnjim pripremama za europske izbore.

„U sklopu kampanje u nedjelju će se u Zagrebu održati tematsko-izvještajna konvencija, a 18. svibnja u Rijeku dolazi Frans Timmermans, kandidat PES-a za predsjednika Europske komisije. Dan poslije u Rijeci ćemo također održati jedan od završnih skupova, koje ćemo do kraja izborne kampanje održati u svim velikim centrima. Sva pažnja i razmišljanja u SDP-u u ovom trenutku usmjerena su na europske izbore“, poručio je Vidović.

Konvenciju održavamo prije europskih izbora jer je zamišljena kao dio kampanje i svojevrsni motivacijski skup, rekao je Vidović, naglasivši da je SDP neposredno prije svakih izbora održavao tematsko-izvještajne konvencije posvećene izborima. Bit će to skup na kojemu će SDP nastojati demonstrirati zajedništvo i animirati članstvo i simpatizere na što veći odaziv na izborima.

Predsjedništvo je prihvatilo i Izvješće o radu o kojemu će se izjašnjavati delegati na nedjeljnoj konvenciji, na kojoj se očekuje između 700 i 800 delegata i gosti iz programski bliskih stranaka.

Na izborima za Europski parlament 26. svibnja SDP, s listom koju predvodi aktualni europarlamentarac Tonino Picula, očekuje da će dobiti 203 tisuće glasova, odnosno, tri parlamentarna zastupnika koliko su osvojili i na izborima 2014. godine. Većina istaknutih SDP-ovaca već se javno očitovala kako bi ulazak samo dva njihova kandidata u parlament u Strasbourgu za stranku predstavljao neuspjeh.

Komentiraj