Scenografija o kojoj će se pričati: Dieselova revija u Milanu ispred ‘planine’ kondoma

Autor:

A model wears a creation as part of the Diesel women's Fall-Winter 2023-24 collection presented in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 22, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)

AP Photo/Luca Bruno/GuliverImage

Gosti koji su u srijedu stigli na Dieselovu reviju na Tjednu mode u Milanu ostali su iznenađeni pogledom na pozornicu. Talijanski brend predstavio je svoju kolekciju jesen-zima 2023. uz pozadinu od preko 200 tisuća kutija kondoma Durexa. Najavili su tako nadolazeću suradnju sa spomenutom tvrtkom.

“Volimo se igrati u Dieselu i ozbiljni smo oko toga”, rekao je kreativni direktor Glenn Martens i dodao: “Zabavite se, poštujte jedni druge, budite sigurni.”

Cijela je kolekcija istraživala teme slobode, užitka i eksperimentiranja, s modelima koji su hodali oko planine kondoma u trapericama ultra niskog struka, odjevnim predmetima od trapera s prozirnim mrežastim i čipkastim ulošcima i poderanim svilenim haljinama spojenim lancima. Prateći techno soundtrack bio je ispresijecan zvukom eksplicitnog stenjanja, pojačavajući poruku da Martens želi pomicati granice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diesel (@diesel)

Otkako je postao kreativni direktor u listopadu 2020. godine, belgijski je dizajner usmjerio Diesel, dugo poznat po svom provokativnom marketingu i luksuznoj estetici traperica, prema eksperimentalnijoj upotrebi trapera. Igrao se i s upcyclingom. Sama ova kolekcija sadržavala je ostatke najlona obložene drugom vrstom plastike i umjetnim krznom obojenim tako da izgledaju gotovo poput tekućine i biciklističkim jaknama koje su pretvorene u strukturalne dijelove.

U veljači 2022., na Martensovom povratku na pistu nakon pandemije, etiketa je pozdravila sudionike s pet ogromnih lutaka u drskim pozama koje je Diesel opisao kao “samouvjerene, bujne i ponosne”. Svaka lutka je modelirana prema stvarnoj osobi. Među pozivnicama za reviju bile su i jestive tange od crvenih i bijelih bombona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diesel (@diesel)

Zatim, za svoju prezentaciju proljeće-ljeto 2023. u rujnu prošle godine, Diesel je postavio golemi gumenjak koji je zaslužio Guinnessov svjetski rekord za najveću svjetsku skulpturu na napuhavanje ikada. Etiketa je također pozvala javnost da prisustvuje reviji, kršeći ekskluzivne norme Tjedna mode da ugosti nevjerojatnih pet tisuća ljudi.

Kondom “planina”, kako ga je Diesel opisao, napravio je još jedan viralni trenutak pod Martensovim vodstvom – potez koji promovira i novu kolekciju etikete i siguran seks. U skladu s temom, pozivnice su poslane u obliku Durex paketa, dok je u priopćenju za javnost nakon revije najavljeno da će Diesel u travnju distribuirati daljnjih 300 tisuća kondoma u svojim trgovinama diljem svijeta. Jedna majica kratkih rukava viđena na pisti u srijedu također je nagovijestila što dolazi – klasični Dieselov “D” logotip zamijenjenim je Durexovim “D”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.