Općina Rugvica

Savjetnik premijera i saborski zastupnici podržali akciju čišćenja Save u Rugvici

Veliku akciju čišćenja obale rijeke Save, ovaj vikend na području Općine Rugvica, podržali su načelnik Općine, Mato Čičak, savjetnik premijera Karlo Ressler, saborske zastupnice Sunčana Glavak i Marijana Balić, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić i izaslanik župana Zagrebačke županije, Josip Kraljičković.
“Drago mi je što su se svi okupili u ovako velikom broju i na ovaj način obilježili Dan planeta Zemlje. Očistili smo dobar dio obale Save. Puno mališana je sudjelovalo, kao i sve rugvičke Udruge. Poslali smo poruku da Savu trebamo približiti ljudima. Posebno me veseli to što nas Sava zaista spaja, svi smo se ovdje povezali i uključili. Uredili smo jedan prekrasan otok i nadamo se da ćemo ovakvu manifestaciju obilježavati svake godine“, poručio je načelnik Čičak.
“Želimo pomoći čišćenju i tako pokazati koliko nam je važna Sava, koliko su nam važne ostale hrvatske rijeke i prirodni krajolik. Želimo ih zaštiti i sačuvati Hrvatsku za nove generacije. To je važan dio naše kampanje i programa, a na taj način želimo pokazati opredijeljenost razvoju zelenog gospodarstva, ali isto tako i cirkularne ekonomije“, kazao je Ressler.
Nakon čišćenja obale sudionici su se uz fiš paprikaš družili na savskom Otoku kod Struge Nartske, uživajući u nastupima KUD-ova Tančec, Posavka, Hrvata BiH Rugvica i Šćitarjevo, kao i Kluba žena Općine Orle. Podsjetimo, akcija je održana u organizaciji Općine Rugvica, uz suorganizatore Općinu Orle i Mjesni odbor Šćitarjevo.

Komentiraj