Sastali se Putin i Prigožin nakon neuspjele pobune, evo što je wagnerovcima ponudio ruski predsjednik

Autor:

epa10725798 Russian President Vladimir Putin signs documents as he attends a meeting of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Heads of State Council via a video conference at the Kremlin in Moscow, Russia, 04 July 2023. Putin welcomed Iran's entry into the SCO and urged for a speedy completion of the process of the Republic of Belarus joining.  EPA/ALEXANDER KOZAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/ALEXANDER KOZAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Stigla je potvrda Moskve o susretu između ruskog čelnika Vladimira Putina i šefa Wagnera Jevgenija Prigožina koji se dogodio nakon neuspjele pobune i pokušaja državnog udara 24. lipnja u režiji Prigožina.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ustvrdio je da su se Prigožin i Putin sastali 29. lipnja.

Sastanak je trajao tri sata, a na njemu je nazočilo 35 osoba. Dva zapovjednika Wagnera rekla su Putinu da će se nastaviti boriti za njega, tvrdi Peskov.

“Putin je na sastanak pozvao sve zapovjednike Wagnera i vodstvo privatne vojske, uključujući samog Prigožina”, rekao je Peskov.

Ruski zastupnik tvrdi: “Prigožinu je rečeno da se više neće boriti u Ukrajini, izdaju je počinio zbog pretjeranih ambicija”

Glasnogovornik Kremlja šturo je na pressici izvijestio o sastanku. “Jedino što možemo reći jest da je predsjednik ocijenio djelovanje Wagnera na bojišnici, a dao je i svoju ocjenu događaja 24. lipnja. Putin ih je poslušao i ponudio razne mogućnosti zapošljavanja”, rekao je Peskov.

Prigožin je trebao otići u Bjelorusiju, prema uvjetima dogovora s Kremljom, ali je predsjednik Aleksandar Lukašenko prošloga tjedna rekao da se šef Wagnera vratio u Rusiju, prenosi Jutarnji list.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.