Sastaje se Sveučilišni savjet, hoće li tražiti raspravu o smjeni Damira Borasa?

Autor:

03.11.2019., Zagreb - Sredisnja proslava 350. obljetnice Sveucilista u Zagrebu odrzala se se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarovic te pokroviteljstvom Vlade RH i Grada Zagreba. Kolinda Grabar-Kitarovic urucila je povelje zagrebackom Sveucilistu i fakultetima koji su proslavili vise od sto godina postojanja. 
Photo: Davorin Visnjic/pixsell

Davorin Visnjic/PIXSELL

U petak u podne sastaje se Sveučilišni savjet, tijelo koje nadzire rad rektora i sveučilišnih tijela.

Sjednica se održava nakon što je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs zatražio njihovu hitnu reakciju povodom višestrukih skandala koji potresaju Zagrebačko sveučilište.

Luka Burilović, predsjednik Savjeta, u četvrtak je za N1 rekao da će se na sjednici raspravljati o seksualnom uznemiravanju te stanju na Filozofskom fakultetu.

Kako neslužbeno doznaje Srednja.hr, osim o seksualnom uznemiravanju i krizi na Filozofskom fakultetu, raspravljat će se i o spornom produljenju ugovora o radu prorektoru Anti Čoviću koji ima preko 70 godina.

Čović je bliski suradnik rektora Damira Borasa. U kolovozu će napuniti 72 godine, a i dalje je zaposlenik Fakulteta hrvatskih studija, gdje radi na 10 posto radnog vremena kao redoviti profesor u trajnome zvanju, dok mu se za 90 posto radnog vremena plaća iz državnog proračuna isplaćuje u Rektoratu. Ministar Radovan Fuchs uputio je Državnom inspektoratu zahtjev za inspekcijski nadzor provedbe propisa kojima se utvrđuju radni odnosi kod produljenja ugovora.

Na sjednici se očekuje rasprava o širem aktualnom stanju, odnosno mogućnosti da Savjet zatraži Senat sveučilišta da na iduću sjednicu uvrsti točku dnevnoga reda, a riječ je o glasanju o povjerenju rektoru Damiru Borasu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.