Sastaje se Senat Sveučilišta u Zagrebu, točka o povjerenju Borasa nije uvrštena na dnevni red

Autor:

Zagreb: Hrvatsko društvo za kaznene znanosti 30.12.2018, Zagreb - Hrvatsko drustvo za kaznene znanosti, Sveuciliste u Zagrebu. 
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

U petak u 11 sati održava se sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu, u kino dvorani SC-a.

Senat čine predstavnici svih sastavnica Sveučilišta i mogu smijeniti rektora, podržati ili ne podržati njegove prijedloge. Tek nakon poticaja Sveučilišnog savjeta Senat će se u petak, nakon gotovo godinu dana, sastati uživo, prenosi N1.

Na današnjem će se sastanku, za koji se očekuje da će trajati satima, raspravljati o brojnim skandalima opterećenom stanju na Sveučilištu nakon što je tako prošloga mjeseca zatražio Sveučilišni savjet na čelu s Lukom Burilovićem.

“Dobro je da je Senat napokon dobio priliku da se napokon nađe, to je važan moment jer se Senat mora suočiti sa situacijom na Sveučilištu”, kazao je bivši rektor Aleksa Bjeliš za N1.

“Očekujemo ono na što smo mi s Filozofskog fakulteta upozoravali četiri godine. Očekujemo da Senat i sveučilični Savjet nastupe kao ravnopravna tijela upravljanja Sveučilišta u Zagrebu”, rekao je u četvrtak Neven Jovanović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedan od članova Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Iako se nagađalo da bi na dnevni red mogla biti uvrštena i točka o povjerenju rektoru Borasu, to se nije dogodilo. Boras je tražio da se javno glasa o tome da se na dnevni red uvrsti točka o povjerenju rektoru. Točka nije uvrštena u dnevni red jer 13 ih je bilo za, 5 suzdržanih i ostali do 68 bili su protiv.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.