SAŠA KOVAČEVIĆ ‘Već se dugo družim s hrvatskom publikom i radujem se novom susretu’

Autor:

19, March, 2023, Belgrade - Performance by Sasa Kovacevic in the shopping center BIG fashion mall and park. Sasa Kovacevic. Photo: Marija Mladjen/ATAImages

19, mart, 2023, Beograd - Nastup Sase Kovacevica u trznom centru BIG fashion mall and park. Photo: Marija Mladjen/ATAImages Photo: Marija Mladjen/ATAImages/PIXSELL

Marija Mladjen/ATAImages/PIXSELL

Beogradski pop pjevač Saša Kovačević održat će dva koncerta u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Saša Kovačević je pop-pjevač, tekstopisac i producent iz Beograda koji će održati prvi nastup u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Bez obzira na to što nije prisutan u hrvatskim medijima, njegova je publika brojna, a najbolji dokaz je rasprodani koncert 14. svibnja i novi datum – drugi koncert Kovačević će održati 19. svibnja.

Glazbenu karijeru započeo je 2008. kad je objavio prvi album, koji mu je donio prepoznatljivost i popularnost. Uslijedili su singlovi koji su redovno dominirali top-ljestvicama širom regije. Osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad, uključujući i nekoliko MTV Balkan Music Awards. Kovačević je dao kratki intervju Nacionalu.

NACIONAL: Prvi put nastupate u Lisinskom i odmah dva koncerta, prvi je rasprodan. Budući da niste nešto pretjerano prisutni u hrvatskim medijima, iznenađuje li vas tako velik interes publike?

Već dugo se družim s hrvatskom publikom i zaista se radujem svakom našem druženju. Kako do sada nismo nastupali u Lisinskom, eto prilike da 14. i 19. svibnja pošaljemo najljepšu emociju i energiju s bine svima koji budu prisutni.

NACIONAL: Što ćete izvesti na koncertima, kako ste zamislili taj susret s publikom?

Koncerti su generalno koncipirani na mojoj muzici, ali naravno da ovisno u kojem me pravcu publika povede, otpjevam i nekoliko pjesama svojih dragih kolega i velikih umjetnika.

NACIONAL: Kantautor ste, što vas inspirira kad stvarate pjesmu? Kako nastaju vaše pjesme, što prvo radite – tekst ili glazbu?

Kreativnost uglavnom nastaje u domu gdje se osjećam najopuštenije i najraspoloženije za stvaranje novih numera. Svakako, svaka pjesma opisuje i oslikava neki period moga života bez obzira na to je li tekstualno autobiografska ili ne.

NACIONAL: Kada znate da ste završili pjesmu, da je baš onakva kakva biste željeli da bude, da je spremna za izvođenje?

U biti, nikada ne možete znati što je to što publika očekuje od vas u datom trenutku, ali je i više nego dovoljno da volite ono što radite i da sve radite srcem, što je i sam recept za sve moje pjesme.

NACIONAL: Što vas najviše može motivirati, oraspoložiti da dobro izvedete neku pjesmu?

Reakcija publike definitivno, ako pričamo o live izvođenju, jer kada uspostavimo “onaj pravi” kontakt od samog početka koncerta, vjerujte da se u tim trenucima dogodi nešto magično i posebno, a svi koji su bili na našem nastupu, znaju o čemu govorim.

NACIONAL: Kakav je osjećaj biti na pozornici i pjevati publici?

To je zaista najljepši osjećaj na svijetu. Jednostavno znati da je publika tu upravo zbog vas i vaše muzike, to nema cijenu.

NACIONAL: Kakvi su vam planovi? Snimate li novi album?

U proteklih desetak godina svoju sam karijeru bazirao uglavnom na singlovima i smatram da kroz takav vid plasiranja numera možete napraviti adekvatan marketing za svaku pjesmu, kakav i zaslužuje. Ne bježim od albuma i vjerojatno je i vrijeme da se dogodi, ali vrijeme će već pokazati. Svakako se radujem svim svojim novim numerama i mogu vam reći da ubrzo izlazi nova pjesma pod nazivom “Nije nam se dalo”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.