SARAČEVIĆ “Ključ današnje utakmice i obrana i vraćanje”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva protiv Švedske. U prva dva susreta ‘Kauboji’ su upisali dvije pobjede, te su osigurali plasman u drugi krug. U razgovoru za HRT Zlatko Saračević najavio je današnju utakmicu.

“Osigurali plasman jesmo, ali naš plan i cilj ovog trenutka je da idemo u Zagreb s četiri boda zato nam je ta utakmica protiv Švedske izuzetno važna. Mislimo da će to biti najteža utakmica jer Švedska je možda i najkvalitetnija ekipa u skupini. Moramo biti maksimalno koncentrirani, oprezni i moramo odigrati jednu fenomenalnu utakmicu da bi to prošli”, rekao je Saračević.

Dodao je kako još uvijek ima mjesta za napredak u našoj obrani. “Bilo je previše razmaka između igrača, nismo bili kompaktni, agresivni i imali smo problema. Moramo biti agresivniji onakvi kavi smo bili u prvih desetak minuta drugog poluvremena. Lino inzistira na početku utakmice, a to nismo dobro napravili u ova dva susreta”, dodao je proslavljeni hrvatski rukometaš.

Smatra da je ključ današnje utakmice dobra obrana i vraćanje, jer Šveđani oko 40 posto svojih golova postižu iz tranzicije, polukontre i kontre.

Komentiraj