Saoirse Ronan tražila savjet od lezbijki pred snimanje filma “Ammonite”

Na nedavno završenom Toronto Film festivalu jedna od najiščekivanijih premijera bila je ona filma „Ammonite“ s Kate Winslet i Saoirse Ronan u glavnim ulogama. Radnja filma smještena je u četrdesete godine 19. stoljeća, Saoirse Ronan glumi Charlotte Murchison,  ženu koja pati zbog smrti djeteta. Ona upoznaje Mary Anning (Kate Winslet) koju je Charlottin suprug angažirao kako bi brinula za nju.  Njih dvije započinju romantičnu vezu što Charlotti pomaže da ojača u vrijeme patnje i boli. Glumačka izvedba ove dvije glumice u filmu je takva da se već sada spominju kao kandidatkinje za nagradu Oscar.

U razgovoru za Variety, 26-godišnja Saoirse Ronan, koja je do sada četiri puta nominirana za nagradu Oscar, otkrila je kako je prije početka snimanja filma  konzultirala svoje homoseksualne prijateljice i tražila njihov savjet. One su joj prvo rekle kako nema baš puno filmova koji prikazuju lezbijski odnos a kao dobar i rijedak primjer naveli su film Sebastiana Lelioa iz 2017. godine „Disobedience” sa Rachel Weisz i Rachel McAdams u glavnim ulogama. Ipak, rekla je, pričali su joj o intimnosti homoseksualne veze, ne samo kroz seks već kroz cjelokupan odnos.

Kate Winslet osobno je odabrala Saoirse Ronan za partnericu u filmu „Ammonite“ koji je sniman nakon što je Saoirse Ronan bila nominirana za Oscara za ulogu u filmu „Male žene“. Redatelj Francis Lee dopustio je Kate Winslet i Saoirse Ronan da same koreografiraju intimne scene u filmu.

Film „Ammonite“ počet će se prikazivati u američkim kinima 13. studenoga.

Komentiraj