Sandra Perković se radosno odazvala pozivu Udruge Kolibrići

Autor:

Udruga Kolibrići

Sandra Perković, atletičarka i višestruka olimpijska, svjetska i europska prvakinja, rado se odazvala pozivu Udruge Kolibrići.

Riječ je o udruzi roditelja vitalno ugrožene djece iz Hrvatske, koji su nedavno pokrenuli  projekt ‘Zlatkov dan sa SMA-om’. Sandra Perković se družila s djecom iz Klinike za dječje bolesti Zagreb i pročitala im priču o pustolovinama zebre Zlatka koji boluje od spinalne mišiće atrofije.

„Jako sam sretna što sam dio ove priče i moram priznati kako je sudjelovanje u projektu ‘Zlatkov dan sa SMA-om’ najljepši poklon koji sam dobila za Božić, jer imam priliku mališane zabaviti i nasmijati. Djeca oboljela od spinalne mišićne atrofije, kao i njihovi roditelji, bore se s brojim problemima, stoga im je naša podrška vrlo važna, kao i prihvaćanje njihovih vršnjaka“, naglasila je Sandra Perković.

Projekt ‘Zlatkov dan sa SMA-om’ organiziran je uz partnerstvo Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb i Kliničkoga bolničkog centra Split te je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji je donirao 1 500 slikovnica zagrebačkim vrtićima.

“Projekt ima za cilj osvijestiti javnost o problemima s kojim se susreću djeca i roditelji djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, a okosnica projekta je slikovnica ‘Zlatkov dan za igru’ koja djecu uči toleranciji, jednakosti i prihvaćanju drukčijih. Riječ je o slikovnici, djelu poznatoga svjetskog ilustratora iz Australije, Charlesa Santosa, koja na zanimljiv i djeci prilagođen način donosi priču o zebri Zlatku koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Drago mi je da smo danas baš u Klinici za dječje bolesti Zagreb, jer je ovdje i nastala naša udruga Kolibrići, a kao i prvoga dana i danas se borimo da sva djeca i odrasli koji boluju od SMA imaju jednako pravo na liječenje“, rekla je Ana Alapić, predsjednica Udruge.

U sklopu projekta prošlog je tjedna Zlatko Dalić posjetio djecu, nakon druženja mališana sa Sandrom Perković vesela družina nastavlja svoj put u goste Kliničkoga bolničkog centra Split gdje će djeci priču čitati Blanka Vlašić. Organizatori se nadaju kako će se projekt proširiti i na druge gradove i institucije te im je želja građane što bolje upoznati s preprekama koje donosi SMA, ali i poručiti im da se oboljeli mogu i moraju integrirati u društvo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.