Sandra Benčić: “Većina Vladinih mjera horizontalne naravi”

Autor:

03.03.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru zastupnica Sandra Bencic govorila je o aktualnim temema. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčiću ponedjeljak je komentirala najavu novih vladinih mjera, koje je predstavio premijer Andrej Plenković. Pozdravila je pružanje pomoći najugroženijim kućanstvima, no zamjera Vladi što je većina njezinih mjera ‘horizontalne naravi’.

“To znači da država nije sposobna, jer nema podatke, po dohodovnom imovinskom cenzusu kategorizirati kućanstva na način da ona kućanstva koja su u najvećem riziku od siromaštva dobiju adekvatne iznose, a ona kojima pomoć ne treba, jer su u višim dohodovnim razredima, dobiju manje”, rekla je Sandra Benčić.

Poručila je da je najugroženijim kućanstvima potrebno pomoći i podizanjem zajamčene minimalne naknade. “Hrvatska je ovisna o uvozu hrane i pića, zbog čega je spomenutom sektoru zabilježen najveći rast cijena. Mi o maržama nemamo nikakve podatke, pa ne možemo imati mjere koje bi ciljale one koji dižu marže, a da ne postoji realna potreba”, istaknula je saborska zastupnica.

Istaknula je da, iako Vlada ublažava utjecaj inflacije na građane, još uvijek ne postoje konkretne mjere koje bi stopu inflacije izjednačile s prosjekom u ostatku Europske unije, gdje je ima silaznu putanju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.