Sam Smith zadovoljan ukidanjem muških i ženskih kategorija na BRIT Awards

Nakon što su čelni ljudi pod pritiskom javnosti, a primarno LGBTQ zajednice, počeli otvoreno razmišljati da ukinu kategorije za najboljeg muškog odnosno najboljeg ženskog izvođača koje bi objedinili u jednoj kategoriji, britanska pjevačka zvijezda Sam Smith izrazio je svoje zadovoljstvo riječima ‘da to odražava društvo u kojem danas živimo’, ne krijući nestrpljenje pred ovogodišnju dodjelu BRIT Awards.

Međutim, po posljednjim informacijama izgleda da se to ipak neće dogoditi ove godine, te će BRIT Awards zadržati kategorije za najboljeg muškog odnosno najboljeg ženskog izvođača. Nakon što se prije nekog vremena pojavila ta informacija Sam Smith koji nije rodno opredijeljen odnosno opredijeljen je kao ‘nebinarna’ osoba što znači da je njegov rodni identitet niti muško niti žensko, na Twitteru je napisao: “Glazba je za mene uvijek bila ujedinjenje, a ne podjela. Radujem se vremenu u kojem nagrade mogu odražavati društvo u kojem živimo. Proslavimo sve, bez obzira na spol, rasu, dob, sposobnost, seksualnost i klasu.”

Nominacije za ovogodišnju dodjelu  BRIT Awards tek trebaju biti objavljene dok će finalna ceremonija dodjele biti održana 11. svibnja.

Komentiraj