Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a razgovarati će sa Ursulom von der Leyen o Zakonu o umjetnoj ineteligenciji koji priprema EU

Autor:

Emiliano Vittoriosi, Unsplash

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a koji su  stvorili program ChatGPT-a, sastat će se u četvrtak u Bruxellesu s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, prema kalendaru Komisije.

Altman je proveo prošli tjedan u putu Europom  posjetivši  Poljsku, Španjolsku, Francusku, Njemačku i Veliku Britaniju kako bi se susreo s kolegama, razgovarao o AI regulaciji s nacionalnim čelnicima i ministrima te izvidio lokacije za novi OpenAI ured.

Prethodno planirano zaustavljanje u Bruxellesu, gdje se očekivalo da će Altman 23. svibnja govoriti na događaju koji je organizirao Microsoft, koji podržava OpenAI, na kraju je otkazano.

Von der Leyen i Altman vjerojatno će se na  sastanku dotaknuti nadolazećeg Zakona o umjetnoj inteligenciji koji priprema EU.

Altman je u javnim nastupima izrazio skepticizam prema dijelovima pravilnika, a Reuters ga je prošli tjedan citirao kada je rekao da će OpenAI napustiti EU ako se zakon pokaže preopterečujućim. Na društvenim mrežama govoreći u Parizu u petak, Altman je umanjio strahove od povlačenja, rekavši da OpenAI “stvarno želi ponuditi usluge u Europi” i planira se pridržavati Zakona o umjetnoj inteligenciji, piše POLITICO.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.