Sada je i službeno – najveći filmski hitovi sele se u 2021. godinu

Neke od najvećih svjetskih filmskih kompanija, Walt Disney i Paramount, objavile su u četvrtak kako odgađaju premijere svojih novih filmskih hitova. Uslijed pandemije koronavirusa zbog koje su američka i svjetska kina ili zatvorena ili rade s limitiranim kapacitetom većina filmskih hitova seli se s ove na slijedeću godinu što upućuje na to da, što se tiče ove godine, kino distrubucija najvećih filmova je završena.

Sve je počelo početkom tjedna kada je kompanija Warner Bros. objavila kako se početak prikazivanja filma „Tenet“ redatelja Christophera Nolana odgađa na neodređeno vrijeme. Film, čiji je proračun 200 milijuna dolara, nakon nekoliko odgađanja trebao se početi prikazivati 12. kolovoza, ali sada je njegova kino prikazivačka sudbina potpuno neizvjesna. Toliko, da producenti nisu željeli mogući datum početka prikazivanja. Isto je napravila i kompanija Walt Disney s filmom „Mulan“, igranom ekranizacijom istoimenog animiranog filma čiji je proračun također 200 milijuna dolara. Početak prikazivanja i tog filma nekoliko je puta odgađan, posljednji datum je bio 21. kolovoza, a sada u toj kompaniji ozbiljno razmišljaju da film prikažu na svojoj streaming platformi Disney+. S obzirom da se, zbog toliko odgoda, očekuje gužva tijekom 2021. godine tako je kompanija Walt Disney odlučila pomaknuti prikazivanje filma „Avatar 2“  sa 17. prosinca 2021. na 16. prosinca 2022. Redatelju Jamesu Cameronu ta vijest nije sjela najbolje  te je na Instagramu objavio „Nitko s ovom odgodom nije razočaraniji od mene“.

Na to se nadovezala vijest iz kompanije Paramount kako su odlučili pomaknuti premijeru filma „Mjesto tišine 2“ sa 6. rujna na 23. travnja 2021. I ne samo to, odlučili su pomaknuti i premijeru filma “Top Gun: Maverick” s Tomom Cruiseom, nastavak filma iz 1986. godine, s 23. prosinca na 2. srpnja 2021. Sada se čeka odluka vezana za početak prikazivanja novog filma iz James Bond franšize „No Time to Die“. Ono je predviđeno za 20. studenoga ali su se početkom ovog tjedna pojavile špekulacije kako je taj datum neodrživ te da će se prikazivanje i tog filma prebaciti na slijedeću godinu. Ako dođe do te odluke, jasno je da je ovogodišnja kinoprikazivačka godina okončana, barem špto se tiče velikih filmskih hitova.

Komentiraj