SAD produžio zatvaranje granice do 21. srpnja s Kanadom i Meksikom

Sjedinjene Države produžit će zatvaranje granica do 21. srpnja s Kanadom i Meksikom, objavili su u utorak službeni izvori.

Kanadski premijer Justin Trudeau najavio je mjeru kojom se za još jedan mjesec zabranjuju putovanja koja nisu nužna, radi sprečavanja širenja koronavirusa.

SAD i Kanada su u ožujku privremeno zatvorile svoju dugu granicu.

Većina Kanađana živi u područjima blizu granice duge 8891 kilometar i zajednice s obje strane održavaju bliske veze.

SAD i Kanada imaju dnevnu razmjenu vrijednu dvije milijarde dolara. Američki proizvodi i usluge izvezeni u Kanadu u 2018. vrijedili su 718.5 milijardi dolara, pokazuju podaci američkih vlasti.

Kanadska je vlada prošli tjedan najavila da će djelomično ublažiti ograničenja kako bi se omogućilo spajanje obitelji, objavila je kanadska javna televizija CBC.

Washington se također dogovorio s Meksikom da se do 21. srpnja zadrži zabrana putovanja koja nisu neophodna kopnenim putem između dvije zemlje, objavilo je u utorak meksičko ministarstvo vanjskih poslova.

“Restrikcije su zadržane po istim uvjetima kao i kad su uvedene 21. ožujka. Dvije zemlje nastavit će koordinirati epidemiološke mjere na granici. Mjere će ostati na snazi do 21. srpnja”, napisalo je ministarstvo na Twitteru.

Komentiraj