SACHA BARON COHEN Izbačeni dijelovi knjige u kojem ga Rebel Wilson optužuje za maltretiranje

Autor:

FILE - In this March 4, 2018, file photo, comedian Sacha Baron Cohen arrives at the Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills, Calif. On Thursday, July 7, 2022, Cohen defeated a $95 million defamation lawsuit by former Alabama Chief Justice Roy Moore, who said he was tricked into a humiliating television appearance that lampooned sexual misconduct accusations against him. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

Evan Agostini/Invision/AP, File

U četvrtak, 25. travnja, u engleskim će se knjižarama naći knjiga „Rebel Rising“, autobiografsko djelo glumice i komičarke Rebel Wilson, koja opisuje svoj put do uspjeha od Australije do Hollywooda. Knjiga se prije mjesec dana našla u centru pažnje kada je objavljeno kako će sadržavati odlomak u kojem opisuje kako se Sacha Baron Cohen odnosio prema njoj na snimanju filma „(Ne)profesionalac“ (The Brothers Grimsby) kada ju je maltretirao i ponižavao. Glumac je sve to demantirao i, čini se, uspio u tome jer je britanski izdavač knjige odlučio izbrisati dijelove odlomka koji je nazvan „Sacha Baron Cohen i ostale šupčine“.

Komičarka, poznata po ulogama u filmovima „Na putu do zvijezda“ i „Prevarantice“, u tom se odlomku prisjetila snimanja filma „(Ne)profesionalac“ iz 2016. godine te je ujedno tvrdila kako je glumac angažirao krizni PR menadžment i odvjetnike koji su joj prijetili zbog tog odlomka. I dok je taj odlomak objavljen u američkom izdanju knjige, koja se u prodaji našla 2. travnja, izdavačka kuća HarperCollins navela je „Objavljujemo svaku stranicu, ali iz pravnih razloga, u britanskom izdanju, redigiramo veći dio jedne stranice s nekim drugim malim redigiranjem i bilješkom s objašnjenjem. Ti dijelovi su vrlo mali dio puno veće priče“.

Slijedom ove vijesti, glasnogovornik Barona Cohena objavio je kako „HarperCollins nije provjerio činjenice iz odlomka knjige prije no što ju je objavio te je poduzeo razuman, ali užasno zakašnjeli korak, brisanja klevetničkih tvrdnji Rebel Wilson jednom kada su im predstavljeni dokazi da su lažne.” U nastavku se navodi “Objavljivanje neistina je protivzakonito u Velikoj Britaniji i Australiji; ovo nije ‘posebnost’ kako je rekla gospođa Wilson, već pravno načelo koje postoji mnogo stotina godina. Ovo je jasna pobjeda za Sachu Barona Cohena i potvrđuje ono što smo rekli od početka – da je ovo očito laž pri sramotnom i neuspjelom pokušaju prodaje knjige.”

Sacha Baron Cohen and Isla Fisher split The Brothers Grimsby 2016 Grimsby Rebel Wilson, Sacha Baron Cohen – – – EDITORIAL USE ONLY Copyright: xCAP/KFSx

Prošlog mjeseca, glasnogovornik Barona Cohena odbacio je bilo kakve tvrdnje o kaosu na setu, napisavši u tadašnjoj izjavi: “Iako cijenimo važnost progovaranja, ove očito lažne tvrdnje izravno su u suprotnosti s opsežnim i detaljnim dokazima, uključujući dokumente iz tog vremena, snimke i izjave očevidaca prisutnih prije, tijekom i nakon produkcije filma ‘(Ne)profesionalac.“

S druge strane, Rebel Wilson je već ranije govorila o događajima na snimanju ove komedije. Gostujući u radijskoj emisiji „Kyle i Jackie O“ u vrijeme snimanja filma kazala je “Sacha je nečuven. Svaki dan mi kaže: ‘Rebel, možeš li biti gola u ovoj sceni?’, a ja kažem: ‘Ne!’. Sacha i ja imamo istu agenticu te sam mu rekla ‘Sacha, nazvat ću našu agenticu Sharon i reći joj koliko me maltretiraš.’”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.