Sacha Baron Cohen bojao se za svoj život na snimanju filma “Borat 2”

Sacha Baron Cohen, glumac je kojeg ćemo od 16. listopada gledati u filmu „The Trial of the Chicago 7“ na streaming platformi Netflix dok ćemo ga od 23. listopadu gledati u drugom dijelu filma „Borat“ nazvanom „Borat Subsequent Moviefilm“ i to na streaming platformi Amazon Prime. Tim povodom Cohen, najpoznatiji kao komičar, napisao je vrlo ozbiljnu kolumnu za magazin „Time“ u kojoj se bavi predsjednikovanjem Donalda Trumpa te rastom antisemitizma, bjelačke nadmoći, teorijama zavjere i mnogih drugim stvarima koje zastupaju američki konzervativci.

Cohen smatra da se nalazimo u „jedinstveno opasnom trenutku“ za što navodi nekoliko primjera. Jedan od tih primjera je onaj sa snimanja drugog dijela filma „Borat 2“ a zbio se na skupu konzervativaca u gradiću Olympia u državi Washington. Tada se Cohen, po vlastitom priznaju „iskreno bojao za svoj život“. Radilo se o skupu konzervativaca koji su se okupili kako bi podržali pravo svake osobe na držanje oružja. Cohen se pojavio na skupu kamufliran u pjevača koji je, uz pratnju benda, tekstom pjesme provocirao okupljene, a bilo ih je oko 500. U jednom trenutku organizatori su shvatili da se radi o provokaciji. „Kada su organizatori utrčali na binu, otrčao sam u obližnje vozilo pripremljeno za bijeg. Bijesna gomila stala nam je na put i počela šakama udarati po vozilu“, napisao je Cohen koji je priznao da je na sebi imao neprobojni prsluk.

U jednom trenutku pojavile su se naoružane osobe koje u željele prodrijeti u vozilo kako bi Cohena izvukli van. „Ispod kombinezona sam nosio neprobojni prsluk ali mi se to nije činilo dovoljnim s obzirom na ljude koji su nosili poluautomatsko oružje. Kada je jedna osoba otvorila vrata vozila kako bi me izvukla van iskoristio sam svoju cjelokupnu težinu da bi zatvorio vrata sve dok se nismo odvezli“.

U svom nastupu na tom konzervativnom skupi, Cohen je pjevao „Obama, what we gotta do? / Inject him with the Wuhan flu”  dodajući „korona je prevara liberala“. Ujedno, izrugivao se sa Hillary Clinton, dr. Anthonyjem Faucijem, CNN-om, Kinezima i svima koji nose maske.

Komentiraj