FaH/ Denis CERIĆ

Sabor u petak neće glasovati o izmjenama Zakona o najmu stanova

Hrvatski sabor u petak će početi rad glasovanjem o dosad raspravljenim točkama, ali ne i o izmjenama Zakona o najmu stanova koje je odgođeno za idući tjedan zbog neslaganja među vladajućima, pa su na dnevnom redu tri zakonska prijedloga iz sektora obrane.

Iz redova vladajućih poručili su u četvrtak kako će se o izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, te kako neće biti trećeg čitanja već će prijedlog Vlada doraditi amandmanima.

Iz vladajuće većine nezadovoljan je Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a koji je zatražio treće čitanje, tvrdeći da zakon nije dobro pripremljen, a kritikama se pridružio i SDSS koji je podršku uvjetovao prihvaćanjem amandmana.

Nakon glasovanja zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o Zakladi vojne solidarnosti, koji predviđa osnivanje te zaklade s ciljem potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na dnevnom redu su i odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru “SEA GUARDIAN” u Sredozemlju te u operacijama koalicijskih snaga “INHERENT RESOLVE”.

Komentiraj